Sektakl godine

Večernjakov pečat počinje 21. ožujka

Pečat
08.02.2013.
u 09:21

Pokrovitelji su predsjednici Bosne i Hercegovine i Hrvatske

Večernjakov pečat i ove godine održat će se u Mostaru u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače 21. ožujka u 20 sati uz izravan prijenos nekoliko televizija i radijskih postaja. U susret ovom spektaklu izaslanstvo Pečata susrelo se s predsjedateljem Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem, predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem, predsjednikom hrvatskog Sabora Josipom Lekom i brojnim drugim političkim, diplomatskim, crkvenim, kulturnim i drugim dužnosnicima.

Predsjednici na Pečatu

Predsjedatelja Nebojšu Radmanovića su predsjednik Organizacijskog odbora Pečata Berislav Kutle, te direktor Večernjeg lista BiH Jozo Pavković i zamjenica glavnog urednika Valentina Rupčić upoznali s konceptom ovogodišnje manifestacije te mu predložili da on ove godine bude pokrovitelj ove manifestacije. Prihvativši ovaj prijedlog Radmanović je naglasio kako podupire ovakve događaje koji promoviraju pozitivne vrijednosti. - Pečat je uistinu jedan pozitivan događaj, manifestacija kakva treba BiH i rado ću doći - kazao je Radmanović. Sličan razgovor bio je i na Pantovčaku. Uz Kutlu, Pavkovića i Rupčić na njemu je bio nazočan i predstavnik Styrije Ivan Tolj. Predsjednik Josipović je prihvatio supokroviteljstvo i potvrdio dolazak u Mostar. - Lijepo je bilo na Pečatu kada sam prije dvije godine bio u Mostaru. Veselim se novom susretu, kazao je Josipović u razgovoru s izaslanstvom Pečata na Pantovčaku. Dakako da je razgovor kod Josipovića, baš kao i kod Radmanovića, uz Pečat proširen i na druga aktualna pitanja u regiji. Slično je bilo i u hrvatskom Saboru. Josipu Leki je direktor sadržaja Večernjeg lista Dražen Klarić prezentirao sadašnji koncept naše novine, te planove za budućnost. Predsjednik hrvatskog Sabora je također u svoj kalendar upisao 21. ožujka - Mostar - Večernjakov pečat.

Dodatni sadržaji i novosti

Ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija nakon saznanja o terminu ovogodišnjeg Pečata i upoznavanjem s konceptom manifestacije rekao je kako će toga dana u Mostaru biti dobra prigoda za organiziranje brojnih drugih susreta. Istodobno s usmenim pozivima teku pripreme i u svim drugim segmentima koji se tiču organizacije same manifestacije. - Ove godine 12. Večernjakov pečat će biti proširen na tri dana. Planiramo organiziranje okruglih stolova, izložbi, specijaliziranih televizijskih emisija i drugih sadržaja, izjavio je predsjednik Organizacijskog odbora Berislav Kutle.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?