igrači zbijali šale

Ukić: Ne volim Talijane jer su uzeli pola Splita u Velom mistu!

Hrvatska Italija slavlje košarkaši (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/8
14.09.2013.
u 23:00

Nisam se ozlijedio prilikom onog pada, govorio je Bogdanović, a Ukić - je pojasnio: Ma, promašio je šut pa je odglumio ozljedu! Bojan se nasmijao i priznao: Da, tako je nekako bilo...

Sedmi put u povijesti Hrvatska će igrati u četvrtfinalu Eurobasketa! Premda su za takvo što pred sobom imali dvije prilike, izabranici Jasmina Repeše iskoristili su već prvu. Pobijedili su Italiju sa 76:68 i to burno proslavili sa 6000 hrvatskih navijača u Stožicama. Posljednji put Hrvati su igrali košarku pred ovoliko svojih navijača još 1994. na Svjetskom prvenstvu u Torontu, a posljednji puta su izborili šest pobjeda na Eurobasketu 1995. Da, tada je osvojena i posljednja medalja...

Padovi bez posljedica

Nije bilo straha naših košarkaškaa kod 13:26, niti kada su Talijani nakon hrvatskih "plus 15" (64:49) stigli na samo četiri koša zaostatka (70:66). No, zato se uplašio kada je Bogdanović, sam u kontri, nakon neuspjela zakucavanja pao pod košem.

- Uplašio sam se tada, ali i kada je borbeni Tomić udario glavom o tlo.

Srećom, bili su to padovi bez dramatičnih posljedica.

- Možda sam prerano počeo slaviti zakucavanje. Kada mi je noga propala onda sam malo ostao ležati - objasnio je Bogdanović (18 koševa), nakon što ga je Ukić razotkrio kazavši da je odglumio pad samo zato što je promašio zicer... Naš je prvi strijelac tijekom utakmice pjevao "borbene".

- Da, pjevam. Kada ovako igramo mislim da svi trebamo pjevati! Ovo mi je sigurno najbolji dan u reprezentativnom dresu. Uz ovako pune Stožice možemo sad zaigrati i s Grcima, ne trebamo čekati ponedjeljak!

Za borbenost su svi opet dobili peticu, a kapetan Roko Ukić je opet 'udavio' najboljeg suparničkog vanjskog igrača, NBA braniča Belinellija (9 koševa). Osim toga prelomio je utakmicu sa šest koševa u nizu za 57:45.

- S obzirom da promašim puno laganih, onda moram zabiti koji teški koš - našalio se, te ozbiljno rekao:

- Ovo nije reprezentacija koja će se pokušati ušuljati koš-razlikom, nego autoritativno idemo izboriti ono što nismo od 1995. godine!

Kad je već bio tako dobre volje pitali smo ga zašto ne voli Talijane.

- Zato što su nam u Velom mistu uzeli pola Splita! - našalio se kapetan, a potom ozbiljno dodao:

- Istina je da protiv njih uvijek imam neku svoju ekstra motivaciju.

Šarićeve blokade za euforiju

Nakon što se ošišao kapetan, učinili su to i ostali. Zahvaljujući Žoriću:

- Ja sam večer prije organizirao šišanje i brijanje, doveo sam iz Zagreba svog frizera Sašu.

Žorić se opet tukao pod košem, a imao je i pet napadačkih skokova, no nakon ove pobjede i on i sugrači moći će konačno predahnuti jer im više nije mač nad glavom.

- Nama stvarno ždrijeb nije bio naklonjen i svaka nam je utakmica bila biti ili ne biti. Ova s Grčkom bit će prva koju ne moramo dobiti, no trebat će nam za prvo mjesto uoči četvrtfinala i ponovo će za nas biti najvažnija na svijetu - pričao je Žora.

Svi naši igrači govorili su o nevjerojatnom guštu igranja pred ovakvim kockastim mnoštvom, a jučer odlični Simon otišao je korak dalje:

- Hvala svim ljudima koji su odvojili novac za vrlo skupe ulaznice i zbog njih mi je ovo u karijeri bila utakmica koju mi je bio najveći gušt igrati.

S guštom smo mi pak gledali kako se za hrvatski grb bori Dontaye Draper (12 koševa, dvije trice):

- Ono što najviše volim u ovoj momčadi je što svi daju svoje srce i to su i navijači prepoznali. Uz njih smo se osjećali samouvjereno i komforno, osjećali smo ponos.

Bila je to još jedna pobjeda momčadskog duha, velike nesebičnosti u sklopu koje je Dario Šarić ostao bez koša, ali je s tri blokade dizao sve Hrvate u dvorani na noge.

>> Repeša: Na čas sam pomislio: 'Pa nećemo vas valjda opet razočarati'

>> Hrvatska preokretom pobijedila Italiju i potvrdila četvrtfinale!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije