često mu prijetili

Ubijen somalski komičar koji je ismijavao islamiste

'bih...08.20009...uganda, ruanda...fra iko skoko posjetio africke zemlje ugandu i ruandu...misa, procesija foto: fra. iko skoko, fra ivica peric i studentica magdalena blazevic'
''
02.08.2012.
u 13:31

Omiljeni zabavljač narodnih masa proslavio se britkim šalama i parodijama na račun muslimanskih ekstremista, a ubijen je hicima u glavu i prsa

Stotine ljudi bile su u srijedu na pogrebu popularnog somalskog komičara Abdija Jeylanija Marshale koji je nedavno smaknut u Mogadishuu. Omiljeni zabavljač narodnih masa proslavio se britkim šalama i parodijama na račun muslimanskih ekstremista, a ubijen je hicima u glavu i prsa, piše Guardian.

Smrtonosni napad izveden je nakon njegova odlaska s lokalne radijske postaje Kulmiye Radio na kojoj je godinama nastupao kao izvođač i producent drame. Svjedoci su kazali da su ga ubila dvojica naoružanih napadača za kojima policija još traga. Pretpostavlja se da je riječ o pripadnicima ekstremističke skupine Al-Shabab koja je Abdiju Jeylaniju prije prijetila i zbog koje je jednom čak morao pobjeći iz zemlje na nekoliko dana.

– Nikada nikome nije učinio ništa loše. Ovo je tužan dan za zabavljačku industriju. Ostali smo bez ponajboljeg komičara – kazao je Yusuf Keynan koji je istaknuo da su svi rado surađivali s ubijenim Marshalom.

>>Egipat: Obračun sa svime što nije po šerijatu

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?