dolazi general

U Pakoštanima veliki doček za Gotovinu, svi žele pozdraviti Antu

gotovina,pakoštane (1)
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/20
20.11.2012.
u 08:27

Najavljeni su klapa Intrade, Mladen Grdović, Jole... Očekuje se da će doček generala u njegovim Pakoštanima potrajati do duboko u noć.

17.00 sati U Pakoštanima je počeo program za doček generala Ante Gotovine. I dok se čeka njegov dolazak, na bini traje glazbeni program. 

16.30 sati Sve je spremno za dolazak Ante Gotovine u Pakoštane. U Gotovinino malo dalmatinsko mjesto krenule su već od ranojutarnje objave da će dočeka ipak biti tisuće generalovih poklonika i prijatelja.

– Ante je naš, a u naše misto dolazi mu se, koliko čujem, javiti i 15.000 ljudi iz cile Hrvatske. Sad znate koliko smo ponosni – odmah na ulasku rekli su nam u Pakoštanima, a načelnik općine Milivoj Kurtov potvrdio je da se očekuje nekoliko desetaka tisuća ljudi.

– Najavili su dolazak brodovima, primjerice flota s latinskim jedrima s Murtera, ali i iz svih pomorskih mista i s otoka. Iz cijele Hrvatske krenulo se rano ujutro, a mi smo imali tek desetak sati za pripremu, ali kada su svi počeli zvati, sve je krenulo – rekao je Kurtov.

Dolazak Ante Gotovine očekuje se poslije 17 sati. Sve je spremno za veličanstven doček. Pakoštanci su u Gotovininu čast na rivu iznijeli stotine metara stolova za sve vrste delicija. Iz Paga su poslali janjce, stiglo je i više volova teških do 400 kilograma, s otoka su poslali tune, a jedan je poljoprivrednik ponudio i 500 kila kupusa.

Doček će popratiti i najpoznatiji zadarski i dalmatinski pjevači. Najavljeni su klapa Intrade, Mladen Grdović, Jole... Očekuje se da će doček generala u njegovim Pakoštanima potrajati do duboko u noć.

– Svi su zvali i svi su sretni, ali ja bih uz zahvalnost svima poznatima pozdravio i one nepoznate, i one koji nemaju sredstava za dolazak ili to ne mogu zbog bolesti, a svakako bi došli – rekao nam je brat generala Gotovine Boro Gotovina koji tvrdi da je i on od petka slobodan čovjek. Sretan je što će nakon godina i godina patnje Ante Gotovina konačno biti sa svojima u njegovim Pakoštanima.

Dolazak Gotovine u Pakoštane možete uživo pratiti i na našem portalu

>>Zadrani će konačno uručiti povelju počasnom građaninu Gotovini

>>FOTO Pogledajte kako su generali slavili u Vladinu zrakoplovu

>>Generali na slobodi

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije