KRIMINAL

U obračunu mafije iz ex-Jugoslavije ubijen Bosanac

mafija
VL FOTO
15.05.2011.
u 10:51

Ubojstvo povezano s mafijaškim ratom između bandi bivših Jugoslavena koji već godinama traje u Malmöu

Nakon nedavnog slučaja kada je sin iz sačmarice ubio oca, švedski Malmö potresao je novi slučaj u kojem su akteri bh. državljani. 36-godišnji Bosanac hladnokrvno je likvidiran usred dana s tri hica u glavu. Policija vjeruje da je ubojstvo povezano s mafijaškim ratom između bandi bivših Jugoslavena koji već dugo traje u Malmöu i koji je dosad odnio više života. Prema pisanju švedskih medija, svjedoci ubojstva vidjeli su mladića obučenog u crno kako bježi s mjesta zločina. Policija je odmah angažirala veliki broj ophodnji, na terenu je bio i helikopter, ali ubojica je uspio izmaći potjeri. Pri bijegu mu je ispao revolver, ali ga je podigao i nastavio trčati biciklističkom stazom.

Prema riječima istražitelja, zločin je bio prava egzekucija Bosanca na kojeg je pucano s leđa iz neposredne blizine na parkingu kod žrtvina audija. Ubijeni je otprije bio poznat policiji i osuđivan je prije više godina, a družio se s vođama jedne od zaraćenih gangsterskih skupina. Kobnog je dana bio u sauni na obali u zapadnom dijelu Malmöa. Budući da je često išao tamo, policija vjeruje da je zločinac za to znao. Policija također vjeruje da je napadač sat vremena čekao žrtvu u blizini audija i napominju da je moguće da se međusobno nisu poznavali, što bi ukazivalo da se radilo o naručenoj likvidaciji.

- Iako je Malmö poznat po ovakvim obračunima, prvo sam pomislio da je nekome pukla guma ili da djeca bacaju petarde. Popeo sam se na ogradu vidjeti što se događa. Neki ljudi su plakali, a drugi su bili u šoku. Slobodno se može reći da se u ovom slučaju dogodilo hladnokrvno smaknuće - zaključio je jedan svjedok.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije