Višestruki prvaci

U Ligi prvaka prvaci sa sela predstavljaju BiH!

bocanje
vl
21.12.2011.
u 10:41

U udarnoj postavi Radišića nema igrača koji nije bio višestruki pojedinačni prvak BiH

Boćari Radišića iz istoimenog mjesta kraj Ljubuškog, pobrinuli su se za pravi presedan u bosanskohercegovačkom sportu, jedini su klub iz sela koji je osvojio naslov državnog prvaka! Osvajali su Radišićani kup, za tri uzastopna trofeja imaju i prijelazni pehar u trajnom vlasništvu, ali naslov prvaka je ipak naslov prvaka. Titula je osvojena u velikom stilu, u 14 utakmica zabilježeno je 13 pobjeda, a jedini poraz od Ljubuškog, uslijedio je tri kola prije kraja kada se već znao prvak.

“Mi smo jedan od najstabilnijih prvoligaša, pretplaćeni na drugo ili treće mjesto, ali naslov nam je izmicao, pa je zadovoljstvo utoliko veće“, ističe Željko Tomić, predsjednik kluba, te dodaje:

Iskusna ekipa

„Na osnivanje kluba pod kraj devedesetih, odlučio sam se zajedno s Vladom i Antom Primorcem. Pomogao nam je Željko Zelić iz BK Ljubuškog, a onda nam je pristupio Ivica Šunjić – Šketa. Dvije godine igrali smo drugu, a onda se plasirali u Prvu ligu. U kupu smo imali više uspjeha, jer za to natjecanje treba manje igrača, a mi smo imali kvalitetu, ali ne i širinu“, kaže Tomić s kojim smo i s trenerom prof. Ferdom Mikulićem, razgovarali u prostorijama „Agencije Tomić“, glavnog sponzora.

U stvari direkcija ‘Agencije’ ujedno je i klupski ured. Osvrćući se na sezonu trener Mikulić kaže:

„Angažiranjem Drage Marića iz Hidroelektrane Dubrovnik kompletirali smo ekipu, pa smo uz Grude, bili glavni favoriti. Trebao nam je igrač koji podjednako kvalitetno može ‘pokrivati’ tri discipline, zbog čega smo izgubili prethodno prvenstvo. Kad smo to riješili put prema naslovu bio je otvoren. Tijekom sezone imali smo samo jedan kiks u kupu protiv Zrinjskog, u Mostaru. Potpuno ista ekipa je tri dana prije u prvenstvu dobila Zrinjski 18:6, a onda izgubila kup utakmicu 0:9!? Prvenstvo je bilo jedno od kvalitetnijih, a uz nas i Grude za naslov se borio još i Ljubuški“, kaže Mikulić, te dodaje:

„Imamo iskusnu ekipu, pa nam za Ligu prvaka treba bar jedan kvalitetan mladi igrač koji će ‘pokriti’ tehničke discipline – štafetno i brzinsko izbijanje“.

„Pokušat ćemo dovesti jednog igrača za klasične discipline i ‘brzinca’ da bi koliko toliko mogli parirati najjačim klubovima Europe“, otkriva klupske planove predsjednik Tomić.

Uz glavnog sponzora „Agenciju Tomić“ klub je u prošloj sezoni imao potporu općine Ljubuški, pa i Županije Zapadnohercegovačke, te tvrtke RPM iz Ljubuškog.

Teško bez sponzora

„U boćanju je kao i u drugim sportovima danas, ako nemaš glavnog sponzora ništa od uspjeha. Tako u slučaju BK Radišići od naslova pa i kluba, ne bi bilo ništa da nije „Agencije Tomić“, odnosno predsjednika Tomića, koji ulaže svoja sredstva u financiranje kluba. Ako se ovako kvalitetna suradnja nastavi bit će još trofeja“, naglašava trener Mikulić.

Valja reći da je BK Radišići u specifičnoj situaciji, nema svoje terene, trenira i igra u boćarskom domu na Teskeri, pa je iz svoje baze MZ Radišići, teško može odgojiti mladog igrača. U takvoj situaciji osuđeni su na angažiranje slobodnih igrača, što je za sada dobitnička kombinacija. Inače, predsjednik Tomić i trener Mikulić cijene da se bez obzira na trend pomlađivanja reprezentacije u njoj mora naći mjesta za po njima, najkompletnijeg igrača lige Gruđanina Dragu Marića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije