militantski napad

U eksploziji granate u Nairobiju ozlijeđeno 12 osoba

nairobi (1)
Foto: AFP/PIXSELL
1/4
24.10.2011.
u 09:18

Dvije osobe teško s ozlijeđene po nogama i licu. Nitko još nije preuzeo odgovornost za napad

Kenijska policija objavila je kako je 12 ljudi ozlijeđeno u eksploziji granate u noćnom klubu u centru Nairobija i to baš u vrijeme dok se Nairobi bori s Al-Qa'idinim militantima u susjednoj Somaliji.

Svjedoci opisuju, prenosi Reuters, kako je muškarac oko 3 sata po lokalnom vremenu tražio da ga se pusti u klub te je zavitlao granatom i pobjegao.

- Eksplodirala je granata. Nema poginulih – kazao je šef policije u Nairobiju Eric Mugambi te dodao kako od 12 ozlijeđenih njih dvoje imaju teže ozljede glave i lica. Inače eksplozija se dogodila dva dana nakon što je američko veleposlanstvo u Keniji upozorilo na "predstojeću prijetnju" od terorističkog napada u Nairobiju, a sve to zbog toga što je ova istočnoafrička zemlja započela vojnu kampanju protiv islamističkih pobunjenika u Somaliji.

Nairobi okrivljuje militante za niz otmica stranaca na kenijskom tlu zbog čega je ugrožen turizam koji zemlji godišnje donosi milijune dolara.

Militanti su prijetili strašnim otporom i odmazdom ukoliko se kenijske trupe ne povuku, a u prošlosti organiziralli su mnoštvo napada bombaša samoubojica. Do sada nitko nije preuzeo odgovornost za noćašnji napad.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?