Dobri rezultati

Turistička sezona u Neumu i dalje traje, hoteli su popunjeni

Plaža u Neumu
Stojan Lasić/Večernji list/PIXSELL
21.09.2013.
u 11:02

Postsezona je bolja od predsezone, a osjeti se zamjetan rast broja turista

Sjajna turistička sezona polako se bliži kraju, no Neum i dalje blista u postsezoni, čime je zadovoljan i načelnik ove općine Živko Matuško. U razgovoru za Večernji list Matuško se osvrnuo na nadolazeće projekte za koje već postoji osiguran novac, ali i na probleme koji su duže izraženi.

Sezona zadovoljila

Načelnik Matuško tvrdi da je njihovo rješavanje u tijeku i da je već krenuo u određene projekte koji bi trebali pospješiti Neum za koji se s pravom može reći da je jedno od najvažnijih turističkih središta u BiH. I u razgovoru s Matuškom smo se prvo osvrnuli na ono najvažnije, a to je turizam jer je to mnogim Neumljanima i glavni izvor prihoda. - Mogu vam reći da turistička sezona i dalje traje, hoteli su popunjeni, kao i dobar dio pansiona i polupansiona. 
Evo, rujan je kada već ljeto polako završava, ali toplo vrijeme i ugodna temperatura mora zadržali su turiste još uvijek u Neumu. Postsezona je bolja od predsezone, a cjelokupno gledajući osjeti se zamjetan rast broja turista čime smo zadovoljni, kaže nam Matuško. Što se tiče projekata, neumski načelnik najavljuje da za određene već ima osiguran novac. - U Neumu planiramo niz projekata. Imamo osiguran novac za određene, tako ćemo krenuti s uređenjem središta Neuma, šetnica će biti među najljepšima, a ona mjesta koja nisu imala javnu rasvjetu, ili nisu bila zadovoljni njenom funkcionalnošću dobit će novu. Tu su i ceste koje ćemo raditi jer ovakav turistički biser zaslužuje kvalitetnu infrastrukturu, govori Matuško.

Kvalitetnija voda

Što se tiče problema s vodom, s obzirom da su se ljudi javljali da ona nije dobra za piće Matuško kaže da će se i to riješiti uskoro. 
- Općina će biti opskrbljena kvalitetnom i čistom vodom koje će biti dovoljno. Izvorište Blace ima jednu od najljepših voda u BiH, a tu ovih dana spuštamo treću bušotinu. Glavni vodovod je, primjerice, nekad održavala bivša država, a danas je stanje takvo kakvo je pa sve mora održavati općina, a radi se o 42 kilometra, u što su potrebna stalna ulaganja i renoviranje. Mi i to radimo, a nijedan dan općina nije bila bez vode. Neumljani će piti još kvalitetniju vodu, zaključio je optimistično za kraj načelnik Matuško.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?