El Clasico

Trinaest svjetskih prvaka i Ronaldo na Nou ili Mou Campu!

'Real Madrid\'s Portuguese coach Jose Mourinho smiles before his team\'s Champions League group G football match against AC Milan on November 3, 2010 at San Siro Stadium in Milan.  AFP PHOTO / GIUSEPP
'GIUSEPPE CACACE'
29.11.2010.
u 08:19

Sudar na Nou Campu zapravo je nogometni Oscar. Zelenim, a ne crvenim tepihom prodefilirat će najveći akteri, koji vrijede gotovo milijardu eura. Kome će pripasti kipić?

Postoji li veća utakmica? Dobro, finale svjetskog nogometnog prvenstva ipak je najuzvišeniji trenutak u nogometu. No, postoji li veći spektakl od El Clasica, znamenitog ogleda Barcelone i Reala? Ne.

Španjolska je prvak svijeta za 2010. godinu, a zlato je na jugu Afrike osvojilo čak trinaest protagonista današnjeg El Clasica. U tom odnosu snaga slavila je Barcelona. Čak osam igrača dolazi iz "blaugrane" (Valdes, Puyol, Pique, Busquets, Xavi, Iniesta, Villa, Pedro), dok je sa Santiago Bernabea, gdje je nekoć bio trener "brko" Vicente del Bosque, uzeo petoricu (Casillas, Sergio Ramos, Xabi Alonso, Arbeloa, Albiol).

Ne igra samo novac

- Nema dvojbe da je ovaj večerašnji (21 sat, stadion Nou Camp u Barceloni) El Clasico najveći u povijesti nogometa. Nabrojili ste sve igrače, sve majstore, ali ovaj derbi bit će upamćen i kao derbi Jose Mourinha, jednog od najkarizmatičnijih i najboljih svjetskih trenera - rekao je Sergej Krešić, bivši trener Hajduka i mnogih španjolskih klubova.

Krešić je rekao da će španjolski mediji ako postoji pet dnevnih obroka, za svih pet servirati Jose Mourinha.

- Portugalac je za samo tri mjeseca stvorio jedan novi, atraktivniji, ali prije svega ozbiljniji i odgovorniji Real. Kupovao je planski, u svakom njegovu potezu postoji logika. Možda mi malo smeta njegova teatralnost, ali nema dvojbe da je riječ o jednom posebnom strategu.

Večerašnji sudar titana zapravo je ples milijuna. To je svojevrsni nogometni Oscar, a zelenim, ne crvenim tepihom prodefilirat će akteri vrijedni gotovo milijardu eura. S tim novcem Hrvatska bi riješila dobar dio problema u svom proračunu: škverovi, Kamensko i slične priče bile bi spašene. No, to su naši problemi. Da nema dijelom i velikog novca, ne bi bilo ni takvog spektakla.

No, na kraju ipak neće odlučivati nikakve "zlatne šipke" i pretrpani sefovi, nego samo njih 11 sa svake strane i lopta.

Barci lagana prednost

- Barcelona ima određenu prednost domaćeg terena, prednost automatizma u igri. Na njezinoj je strani i tradicija posljednjih godina. Ali, opet se vraćamo na Mourinha. Smatram da bi ovaj derbi mogao riješiti baš on - zaključio je Krešić.

Hoće li Nou Camp večeras postati zapravo Mou Camp. Od toga strahuju navijači Barcelone.

- Ne bojimo se Ronalda, ne može on protiv Messija. Ali onaj lukavac, njega se bojimo.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije