Rim

Tijelo Ivana Pavla II. bit će izloženo dok ga ne pohode svi koji žele

'MAR23D:SLOVENIA-POPE:MARIBOR,SLOVENIA,19SEP99 - Papa John Paul II blesses the crowd during a holy mass in Maribor September 19. The Pope is in Slovenia for the beatification of Bishop Anton Martin Sl
Foto: 'PAOLO COCCO'
1/4
20.02.2011.
u 12:00

Svečana beatifikacijska misa služit će se na blagdan Božjeg milosrđa, 1. svibnja, na Trgu svetog Petra u Rimu

Tijelo blaženog Ivana Pavla II. bit će izloženo sve dok ga ne budu vidjeli svi vjernici koji to žele, priopćio je ured za tisak Svete Stolice. Prvotno se, naime, smatralo da će lijes biti preseljen iz kripte u kapelu svetog Sebastijana u bazilici sv. Petra bez izlaganja tijela.

Sve počinje bdijenjem

No sada je priopćeno da će tijelo Karola Wojtyle ipak biti izloženo i to nakon svečane beatifikacijske mise koja će se služiti na blagdan Božjeg milosrđa, 1. svibnja 2011. na Trgu svetog Petra. Toga se dana očekuje čak 2,5 milijuna hodočasnika. Naglašava se kako će beatifikacija sluge Božjeg pape Ivana Pavla II. biti "veliki crkveni događaj artikuliran u pet trenutaka". Najprije će u subotu 30. travnja na Circusu Maximusu biti organizirano pripremno bdijenje, koje će predvoditi kardinal Agostino Vallini, glavni papin vikar za Rim, a Benedikt XVI. će se javiti videovezom. Potom će se u nedjelju 1. svibnja na Trgu svetog Petra služiti misa beatifikacije Ivana Pavla II. koju će predvoditi Benedikt XVI. Obožavanje novog blaženika bit će moguće već istoga dana, odmah nakon svečanosti beatifikacije, a trajat će sve dok bude vjernika. Tijelo blaženika Ivana Pavla II. bit će izloženo u bazilici svetog Petra. Misu zahvalnicu u ponedjeljak 2. svibnja na Trgu svetog Petra predvodit će vatikanski državni tajnik Bertone.

Dva i pol milijuna ljudi

Lijes s tijelom blaženika Ivana Pavla II. bit će pokopan na privatnoj službi u kapelici svetog Sebastijana u bazilici svetog Petra, pokraj Michelangelove Piete. Na grob će biti postavljena mramorna ploča na kojoj će pisati: Beatus Ioannes Paulus II.

Dakako, ne zna se kada će lijes biti pokopan jer se ne može predvidjeti koliko će hodočasnika htjeti odati počast novom blaženiku. Pretpostavlja se da će ih biti dva i pol milijuna.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije