Liga MZ

Tihaljina postala novi prvak Gruda

Grude
Željko Andrijanić
06.08.2013.
u 11:46

Drugoplasirana je ekipa Dragićine, a treće mjesto osvojila je Grude Pešija

Sudac Toni Bandić odsvirao je kraj utakmice između Tihaljine i Dragićine, što je značilo da su igrači Tihaljine Ivan Perić Tafra, Ivan Perić Ico, Miro Spajić, Tomislav Perić, Ivan Perić (c), Josip Tolić, Toni Ančić, Josip Rudež, Mario Perić, Marko Milas na čelu s voditeljem ekipe Vinkom Primorcem Milićem predvođeni brojnim navijačima osvojili Ligu mjesnih zajednica općine Grude 2013.

Perić Show


Tihaljina je zasluženo od prve do zadnje utakmice, predvođena sjajnim kapetanom Ivanom Perićem, najboljim igračem lige Tomislavom Perićem i najboljim vratarom Ivanom Perićem Tafrom, pokazala najviše i vrijednim mladim momcima uistinu se samo moglo čestitati na srčanosti koju su pokazali. Nasuprot njih u finalu, pred oko 3000 ljudi, stajala je Dragićina, koju su predvodili Vinko Palac i Ivan Biloš. Za Dragićane nije moglo bolje početi, Darko Palac šalje loptu u kut vratara odmjerenim udarcem za 1:0. Nakon toga slijedi “Perić show”. Ivan i Tomislav asistiraju, zabijaju, prepiru se, a njihovi navijači u deliriju skandiraju njihova i ime pobjedničke ekipe. Nekoliko minuta do kraja bilo je 4:1, a poznavateljima grudskog nogometa bilo je jasno da Vinko Palac, najbolji strijelac lige s 19 pogodaka, neće stati dok se opet ne počne tresti mreža odličnog vratara Ivana Perića Tafre koji je na trenutke izluđivao Dragićane. Prvo Ivan Leko smanjuje na 4:2, a malo kasnije Vinko Palac za 4:3 približava Dragićinu čudu. Atmosfera dolazi do usijanja i u jednoj od posljednjih prilika Ivan Leko zakucava loptu u vratnicu. Nakon toga bilo je jasno da Grude imaju novog pobjednika, a to je Tihaljina. Posljednjim sučevim zviždukom velika navijačka horda upala je svojim ljubimcima na teren. “Tihaljina, Tihaljina”, orilo se u Grudama. Prije finalne odigrana je utakmica za broncu. Grude Pešija je školski uzela medalju i u posljednje tri godine ima drugo, treće i četvrto mjesto. Još nedostaje prvo da se zaokruži priča.

Pešija brončana

U prvom dijelu nije bilo golova, ali su Ružići više prijetili, no lopte je zaustavljao uz Ivana Perića Tafru najbolji vratar lige, Jerko Miloš. U drugom dijelu pešijski kapetan Darko Andrijanić šutem s distance otvara put prema pobjedi. Nakon njega u strijelce se upisuje Marko Ćorluka i dva puta najbolji igrač utakmice Nikola Marić. Ružići su zabili pogodak, a završilo je 4:1. Nagrade najboljima dodjelili su grudski rukovoditelji i poduzetnici koji su pomogli organizaciju lige. Posebno priznanje dobio je sportski reporter Marin Zorić Bosna, dugogodišnji izvjestitelj i spiker LMZ-a Grude. Nakon toga je uslijedilo veliko slavlje pored škole u Grudama koje su obilježile upravo pobjedničke momčadi u završnoj večeri Tihaljina i Grude Pešija, a pod tim momčadima su u slavljeničkom deliriju doslovno propala dva duga stola! Ivančić je napravio štimung za pamćenje. Mladi i stariji pjevali su hitove koje je na repertuaru imao taj glazbenik. Kada je u Grudama sve završilo prvoplasirani i trećeplasirani premjestili su se u Tihaljinu, na most kod Jure, gdje se uz pjesmu slavilo do jutra. Tihaljina odlazi u Livno gdje će predstavljati općinu na završnici liga Hercegovine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?