Incidenti

Židovski centri u SAD-u na meti lažnih prijetnji bombom

zidovi
Reuters
28.02.2017.
u 09:19

Peti put od početka godine židovski centri i škole u najmanje 13 američkih saveznih država dobili su prijetnje bombom koje su ispostavile kao lažne, priopćila je Asocijacija židovske zajednice u Sjevernoj Americi.

Prijetnje su upućene samo dan nakon što nepoznati vandali oštetili i prevrnuli više od 500 nadgrobnih spomenika na Židovskom groblju u Philadelphiji.

"Pripadnici naše zajednice moraju vidjeti brzu i snažnu akciju federalnih službe kako bi se identificirali i uhitili počinitelje koji pokušavaju izazvati strah i zabrinutost u našim zajednicama", rekao je direktor židovske asocijacije, prenosi Reuters.

Židovske organizacije, predsjednik SAD Donald Trump i izraelski dužnosnici osudili su porast antisemitizma i pokušaje zastrašivanja, kao i vandalizam na židovskim grobljima.

"Predsjednik Trump najoštrije osuđuje te i sve druge oblike antisemitizma i akta mržnje", rekao je portparol Bijele kuće Sean Spicer.

Incidente zajedno s policijom istražuju FBI i odjeljenje za građanska prava pri ministarstvu pravde, ali detalji istrage nisu objavljeni, prenosi Tanjug.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije