Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Svijet

Ženama više stresa izazivaju muževi jer su kao "velika djeca" nego mališani

Iako je biti roditelj stresno i za majke i za očeve, majke imaju dodatan stres prouzrokovan od njihovih muževa.
27. siječnja 2020. u 20:45 0 komentara 94 prikaza

Roditeljski život jako je stresan i za majke i za očeve, no novo istraživanje pokazalo je da ženama više stresa prouzrokuju muževi nego njihova djeca, piše mirorr.co.uk.

Istraživanje se provelo na 7000 žena, a one su svoj dnevni stres ocijenile sa 8,5 od mogućih 10. No, čak njih 46% kaže da im njihovi muževi svakodnevno stvaraju preveliki stres.

Mnoge majke podijelile su da na njihove muževe gledaju kao 'veliku djecu', a ne kao jednake partnere, što im daje još jednu brigu na koju moraju paziti.

Također su priznale da je problem što njihovi muževi ne shvaćaju zašto su one pod stresom i zato se često ne slažu u odlukama vezanim za djecu, što im prouzrokuje još više stresa.

Čak više od tri četvrtine ispitanika reklo je kako u njihovim kućama svi kućanski poslovi i većina obaveza oko djece ovisi o njima, a brine ih da neće stići sve napraviti u jednom danu.

Najveći uzrok njihovog stresa zapravo je što im muževi ne pomažu dovoljno u svakodnevnim obavezama te im ne pružaju dovoljno podrške i razumijevanja.

S druge strane, anketa provedena na 1500 muškaraca pokazala je da oni smatraju da pomažu u odgoju djece više nego ikad prije, ali to se uopće ne primjećuje.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.