Ukrajinski predsjednik

Zelenski: Ovo je bio najveći napad ljudskog šljama

Volodimir Zelenski
Ukrainian Presidential Press Ser
29.12.2023.
u 20:45

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je videoporuku o današnjem ogromnom ruskom raketnom napadu na Ukrajinu, u kojem je ubijeno više od 30 ljudi, a više od 150 ih je ranjeno.

"Ovo je bio najveći napad ljudskog šljama. Gotovo 160 projektila i dronova. Naši ratnici su većinu njih oborili. Uobičajene ruske mete: preko 100 uništenih ili oštećenih privatnih kuća, 45 stambenih višekatnica, škole, dvije crkve, bolnice, rodilište te mnogi gospodarski i skladišni objekti", rekao je Zelenski, prenosi Index.hr. 

"Do sada znamo o najmanje 30 ubijenih osoba. Moja sućut njihovim najbližima. Više od 150 osoba je ozlijeđeno, a svima se pruža potrebna pomoć. Važno je da svijet odgovori na ovaj teror", rekao je ukrajinski predsjednik. Mnogi su čelnici izrazili svoju potporu Ukrajini i Ukrajincima i ja zahvaljujem svakom od njih. Pogotovo oni koji su pomogli našoj državi u protuzračnoj obrani. Danas su naši ratnici PZO-a postigli mnogo", ustvrdio je.

"Nastavit ćemo jačati našu protuzračnu obranu i raditi na vraćanju rata tamo odakle je i došao – u Rusiju", zaključio je Zelenski.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije