Tedros Adhanom Ghebreyesus

WHO šalje stručne timove i medicinsku opremu u Tursku i Siriju

ghebreyesus
FABRICE COFFRINI
08.02.2023.
u 18:59

Agencija će poslati visoko izaslanstvo koje će koordinirati pomoć te tri zrakoplova s medicinskim materijalom od kojih je jedan već na putu za Istanbul

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) šalje stručne timove i zrakoplove s medicinskom opremom u razornim potresom pogođene Tursku i Siriju.

Agencija će poslati visoko izaslanstvo koje će koordinirati pomoć te tri zrakoplova s medicinskim materijalom od kojih je jedan već na putu za Istanbul, rekao je šef WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus na briefingu u srijedu.

U potresu je prema posljednjim podacima poginulo više od 11.000 ljudi, a WHO procjenjuje da bi taj broj mogao dosegnuti 20.000. Još tisuće su ozlijeđene, a sirijski zdravstveni sustav je na koljenima nakon godina rata. Predstavnik WHO-a u Turskoj je rekao da je u toj zemji više od 53.000 ranjenih a podrhtavanja tla i dalje traju. WHO je kao inicijalnu pomoć već odobrio tri milijuna dolara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije