OBRAČUN U STOCKHOLMU

Više desetaka maskiranih muškaraca napalo migrante

napalo migrante
30.01.2016.
u 15:28

Više desetaka maskiranih muškaraca, za koje se smatra da dolaze iz kriminalnog i neonacističkog miljea, napalo je sinoć migrante u središtu Stockholma, objavila je švedska policija.

Do sada još nitko od žrtava nije podnio prijavu. Između 50 i 100 maskiranih muškaraca dogovorilo je okupljanje početkom večeri na velikom pješačkom trgu gdje se sastaju mladi, marginalne skupine i maloljetni migranti bez pratnje.

Prema iskazima svjedoka koje je prikupio dnevni list Aftonbladet, napadači su uznemiravali osobe za koje su procijenili da su stranci i dijelili letke u kojim se poziva da se "sjevernoafričkoj djeci na ulicama prirede kazne koje zaslužuju".

Nakon informacije o planu napada maloljetnih migranata bez pratnje u središtu Stockholma, vlasti su rasporedile brojne policijske snage, specijalne jedinice i helikoptere.

Istraga zbog udruživanja radi nanošenja teških nasilja trebala bi omogućiti identificiranje osoba ili organizacija koje su pokrenule nasilje.

Tijekom 2015. godine 163.000 izbjeglica predalo je molbe za azilom u Švedskoj. Ministar unutarnjih poslova Anders Ygeman rekao je da zemlja namjerava vratiti oko polovine tih migranata, čije su molbe za azilom odbijene.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?