radosna vijest

VIDEO Zelenski usred intervjua saznao da je Njemačka odobrila tenkove, pogledajte njegovu reakciju

25.01.2023.
u 19:08

Usred intervjua za ugledni britanski Sky News, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski saznao je za odluku Njemačke da pošalje tenkove Leopard 2 Ukrajini.

U trenutuku kada je novinarka Sky Newsa spominjala tu temu, Zelenski je poručio da ta odluka još nije potvrđena. U tom trenutku su suradnici iza kamera informirali predsjednika da je Njemačka donijela odluka da pošalju tenkove. Zelenski je vidno bio iznenađen. Odmah se nadovezao da je trebao već razgovarati s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom.

"Jako sam sretan. Želim zahvaliti Njemačkoj, Britaniji i SAD-u za ovu odluku. Zahvalan sam svijetu za podršku koju pruža Ukrajini. Iskreno govoreći, sad je kritičan broj tenkova i vrijeme isporuke Ukrajini", poručio je Zelenski, prenosi Klix.

Podsjećamo, Njemačka je potvrdila da će poslati 14 tenkova Leopard 2 u Ukrajinu, nakon višesedmičnog diplomatskog pritiska da to učini.

Kancelar Olaf Scholz najavio je taj potez na sjednici vlade u srijedu, rekao je glasnogovornik savezne vlade Steffen Hebestreit.

"Savezna vlada odlučila je staviti borbene tenkove Leopard 2 na raspolaganje ukrajinskim oružanim snagama", rekao je Hebestreit u priopćenju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?