hrvatska

Velika drama na Cresu: Spasili djevojčicu (5) koja se utapala...

djevojcica
Pixsell
23.07.2016.
u 19:50

Hitna pomoć nije mogla do uvale, pa su alarmirali pomorsku policiju te vojni helikopter, kojim su djevojčicu prebacili s Cresa u KBC Kantrida u Rijeci

Ugledavši djevojčicu, odmah sam skočio u more, doplivao do obale te je prebacio u gliser u kojem je bila medicinska oprema. Prepričava za 24sata.hr Kristijan Vlastelica, vozač creske Hitne pomoći, dramatične trenutke spašavanja petogodišnje djevojčice.

U uvali Martinšnica na Cresu u četvrtak se djevojčica brčkala u moru s bakom i djedom. Uzela je masku s dihalicom i bezbrižno ronila. No odjednom se divan dan pretvorio u najgoru noćnu moru. Djevojčica se počela utapati, a kad su je izvukli na obalu, bila je u besvjesnu stanju.

Već joj je i pjena počela izlaziti na usta, ali je samostalno disala. Oko 15.40 sati Hitna je dobila poziv upomoć. Odmah su krenuli na teren, no kako se radilo o uvali, djelatnici Hitne alarmirali su pomorsku policiju, koja ih je gliserom prebacila do djevojčice. Hrabri Kristijan odmah je iskočio iz glisera, doplivao do obale, uzeo djevojčicu i plivajući prebacio je na gliser. Zahvaljujući naporima upravo Hitne pomoći Cres, pomorske policije, pilota i osoblja vojne helikopterske službe te liječnika riječke pedijatrije KBC-a Kantrida, djevojčica je spašena.

- Curici smo u gliseru dali kisik i ona je povremeno dolazila k sebi, a povremeno padala u san. Bila je jako dezorijentirana i borili smo se držati je budnom. Stanje je bilo alarmantno i zabrinjavajuće te smo putem prema obali pozvali vojni helikopter. Dok smo došli, on nas je već čekao na kopnu i djevojčica je hitno prebačena u Rijeku - opisuje Vlastelica.

Od liječnika u dječjoj bolnici Kantrida doznajemo kako se djevojčica uspješno oporavlja. Jučer su pratili njeno stanje te na pulmologiji vršili testove. Prestravljeni baka i djed te roditelji, koji su odmah došli iz Beograda, proveli su dan u riječkoj bolnici uz svoju curicu.

Jučer još nije bilo poznato što se točno dogodilo, je li se djevojčica poskliznula i potonula u vodu ili se nagutala vode iz dihalice koju je koristila s maskom pri razgledavanju morskog dna, piše 24sata.hr.

- Hvala liječnicima i osoblju bolnice, kao i svima koji su sudjelovali u spašavanju. Unuka je, nasreću, dobro i to je najvažnije - sa suzama u očima kratko je rekao još vidno potreseni djed djevojčice, zamolivši za privatnost i razumijevanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije