Vlada sutra odlučuje

U utorak poskupljuje gorivo u Hrvatskoj, ovo su najavljene cijene

gorivo
01.01.2023.
u 20:43

Od ponoći se na benzinskim crpkama u Hrvatskoj prikazuju cijene goriva u eurima

Hrvatska Vlada sutra odlučuje o novim cijenama goriva. Trenutno cijena benzina iznosi 1.28 eura po litri, a cijena dizela je 1.44 eura po litri, osim na pumpama Petrola i Croduxa, gdje su cijene više - litra benzina košta 1.41 euro, a eurodizela 1.5 eura.

RTL neslužbeno doznaje da bi nova cijena benzina trebala biti 1.33 eura po litri, što je uvećanje za 5 centi, a cijena dizela mogla bi iznositi 1.47 eura po litri, što je uvećanje od 3 centa po litri. 

Podsjetimo, od ponoći se na benzinskim crpkama u Hrvatskoj prikazuju cijene goriva u eurima. 

Petrol i Crodux objavili su danas više cijene goriva. Iz Ministarstva gospodarstva kažu da ove više cijene nisu moguće budući da je vlada prije dva tjedna odredila gornju granicu na 1.28 eura po litri za benzin i 1.44 eura po litri za dizel. Državni inspektorat je najavio inspekciju, javlja RTL.

Iz Petrola i Croduxa večeras su poslali priopćenje oko viših cijena iskazanih u eurima. 

"Dana 29.12.2022. na sjednici Vlade RH donesena je uredba s propisanom visinom trošarina, a važeća je s 01.01.2023. Zbog povećanja propisane trošarine na benzinskim i dizelskim gorivima te poštivanja Vladine uredbe bili smo obvezni formirati cijene tako da smo ih povećali točno za iznos razlike između stare i nove uredbe. Visina trošarina po novoj uredbi: 3.86 kn/lit za benzinska goriva i 3.06 kn/lit za dizelska goriva", objavili su.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?