NACIONALNA SIGURNOST

Turski sud naložio blokiranje pristupa za 130 mrežnih stranica i profila

internet
06.08.2019.
u 21:31

Sud u Ankari naložio je blokiranje pristupa za 130 internetskih stranica i profila, uključujući stranice koje su kritične prema turskoj vladi, kao i oporbene profile, ustvrdivši da oni predstavljaju prijetnju nacionalnoj sigurnosti, stoji u dokumentu kojeg je u utorak objavio portal Bianet, prenosi Tportal.hr.

Kako je objavio ovaj portal, koji također spada u kritičare turske vlade, 16. srpnja zapovjedništvo turske žandarmerije zatražilo je od suda u Ankari blokiranje 136 internetskih stranica i profila. Sud ih je istoga dana odlučio blokirati pozivajući se na navodno kršenje zakona kojim se regulira internet, objavio je Bianet, koji navodi da se i sam nalazi među blokiranima.

Za sada nije jasno kada odluka stupa na snagu jer je pristup stranicama i profilima još uvijek moguć.

Prema zakonu internetske stranice mogu biti blokirane ako ugrožavaju nacionalnu sigurnost i javni red. Sud ne navodi na koje se konkretne sadržaje odnosi procjena o sigurnosnoj prijetnji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?