DETALJI DRAME U ZAGREBU

Susjed Kolinde Grabar-Kitarović: Čuo sam da je stigao snajperist, a vani su bili specijalci, vatrogasci, hitna

Emica Elvedji/PIXSELL
05.03.2021.
u 21:03

Nakon sat vremena razgovora, kad su shvatili da nema nikakvo oružje ni eksploziv, policija je upala u stan te rastrojenu stanarku odnijela do vozila hitne pomoći

Ustanu su bombe. Poruka je to koju je u petak oko 10.30 sati svim stanarima i prolaznicima Bauerove ulice u centru Zagreba odlučila obznaniti stanarka na prvom katu zgrade smještene na kućnom broju 29. Na dva bijela papira napisala je već spomenutu poruku i zalijepila ih na prozore koji gledaju na ulicu. Iako se ti prozori nalaze odmah iznad ulaza u trgovinu, njezinu poruku nitko nije primjećivao pa je odlučila o svom naumu obavijestiti i policiju.

Nazvala ih je i rekla da će aktivirati eksplozivne naprave te tako ozlijediti i sebe i susjede. Vjerojatno je to rekla jer je itekako bila svjesna da joj je prva susjeda u zgradi Kolinda Grabar-Kitarović, koja kao bivša predsjednica još uvijek ima status štićene osobe. Upravo zbog toga u roku od nekoliko minuta pred zgradom je, kako su nam opisali stanari Bauerove, nastalo pravo opsadno stanje.

– Taman sam se spremao izaći u šetnju sa psom kad mi je netko pozvonio. Otvorio sam, a djelatnik plinare me obavijestio da su isključili plin jer je u tijeku policijska intervencija. Petnaest minuta ranije bio sam u trgovini i na ulici nije bilo nikoga, a sada vidim da su tamo vatrogasci, hitna, specijalci s punom opremom i onim svojim štitovima. Kasnije sam od susjeda čuo da je došao i snajperist, iako ga ja nisam vidio – kazao nam je susjed rastrojene stanarke koja je jednim pozivom napravila cijelu pomutnju.

Iako Kolinda Grabar-Kitarović u tom trenutku nije bila kod kuće, policija je nastavila razgovarati sa stanarkom. Ubrzo su saznali da je podstanarka te da živi sama u stanu, a nakon sat vremena razgovora, kad su shvatili da nema nikakvo oružje ni eksploziv, upali su u stan te je odnijeli do vozila hitne pomoći. U trenutku zaključenja ovog broja još se uvijek nalazila u bolnici, a nakon što joj se do kraja pruži liječnička pomoć, policija će je ispitati te vidjeti hoće li protiv nje eventualno podnijeti prekršajnu ili kaznenu prijavu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije