ŠOKANTNO SVJEDOČENJE

Srbin otkrio svoja iskustva iz Sj. Koreje: Varaju nas!

14.12.2017.
u 10:45

Imao sam potrebu odgovoriti na neka pitanja, baš kao što su to činili i moji roditelji tijekom bombardiranja Srbije, prije 18 godina, rekao je Vulović.

Aleksa Vulović (25), Beograđanin koji živi u Australiji, snimio je dokumentarni film o Sjevernoj Koreji, prenosi Vecernji.hr

Vulović, rođeni Beograđanin, već dugo živi u Sidneyju, gdje je nedavno postao vrlo popularan poslije objavljivanja satiričnog dokumentarca o Sjevernoj Koreji. 

Najzatvoreniju zemlju svijeta, o kojoj, uz istine, kako kaže, vlada i mnogo zabluda, posjetio je nedavno.

Aleksin dokumentarac daje malo drugačiju sliku o Sjevernoj Koreji. Cilj mu je bio razotkriti predrasude i osude te razbiti mitove o Jong-unovoj vladavini.

Kao student političkih znanosti, ali i, kako kaže, "zbog globalne nepravde koju je i Srbija, zemlja iz koje su mu korijeni, trpjela desetljećima", imao je potrebu snimiti film.

"U Australiji već duže vlada potpuna pomama za svakom informacijom koja se tiče Sjeverne Koreje", rekao je Vulović za Novosti. 

"Osim što se ovdašnji australijski mediji utrkuju tko će prvi ismijati ili se zgrozi nad novom viješću o predsjedniku Kim Jong-unu, Sjevernom Korejom, zapravo se "pokrivaju" domaći problemi. A često i istina."

Informacija da je u Sjevernoj Koreji zakonom propisano da se svi muškarci moraju šišati kao i njihov diktator, nedavno se proširila svjetskim medijima. 

"U Australiji već duže vlada potpuna pomama za svakom informacijom koja se tiče Severne Koreje", kaže Vulović za Novosti.

Da bi otkrili da li je neprovjerena glasina zaista točna, s prijateljem se zaputio na šišanje u Sjevernu Koreju. To putovanje i naravno frizura koju je, kaže, apsolutno sam izabrao, postali su dio filma koji je snimio s prijateljem i objavio na YouTubeu. 

"Nisam više mogao slušati sve te laži i izmišljanja koje su plasirali australijski mediji", rekao je Aleksa.

"Imao sam potrebu odgovoriti na neka pitanja, baš kao što su to činili i moji roditelji tijekom bombardiranja Srbije, prije 18 godina.

Bio sam sedmogodišnjak i sjećam se iskrivljene slike o Srbima i svemu što se tamo događalo, koja je plasirana na Zapadu."

U Srbiji je živjela moja baka i mnogo rođaka, a ja sam slušao svakodnevno kako je to zemlja divljaka i zločinaca.

"Obavezno je ići s njihovim vodičima i ne toliko slobodno kako sam navikao", kaže Aleksa.

Proveo sam tamo sedam dana i bez obzira na sve priče, odlično sam se proveo i zabavio.

Sljedeći dokumentarac koji priprema je o terorizmu u Australiji.

 



 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?