izmijenjene uredbe

Srbija zabranila izvoz suncokretovog ulja

17.03.2022.
u 18:00

Vlada Srbije usvojila je izmijenjene uredbe kojima je omogućeno točenje goriva na benzinskim pumpama do 60 litara u odgovarajuće posude, kao i da na listu proizvoda za koje se privremeno zabranjuje izvoz doda i rafinirano suncokretovo ulje.

Izmjenom uredbe o ograničenju visine cijena derivata nafte omogućeno je, prije svega, poljoprivrednicima koji kao sredstva za rad koriste poljoprivredne strojeve da nastave neometano obavljanje poslova.

Tako se gospodarskim subjektima koji obavljaju djelatnost trgovine motornim i drugim gorivima omogućava da gorivo na bezinskim pumpama, osim u rezervoare svojih prevoznih sredstava, mogu točiti u posude za transport derivata nafte maksimalno do 60 litara.

Važeća odluka, kao i njene izmjene donesene su s ciljem sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda stanovništva, priopćila je Vlada Srbije.

Vlada je usvojila je i izmijenjenu odluku o privremenoj zabrani izvoza osnovnih poljoprivredno prehrambenih proizvoda bitnih za stanovništvo, kojom se sirovo ulje od sjemena suncokreta ili šafranike izuzima od zabrane izvoza, imajući u vidu da se najčešće koristi u industriji boja i lakova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?