Pjongjang u akciji

Sjeverna Koreja zaprijetila SAD-u do sad neviđenim oružjem

Kim Jong-un
Reuters/PIXSELL
Autori: VLm, agencije
15.09.2015.
u 10:04

Sjeverna Koreja zaprijetila je SAD-u korištenjem oružja "kakvo svijet do sada nije vidio".

Vlasti Sjeverne Koreje najavile su da su spremne nositi se s neprijateljskim odnosom SAD-a "s nuklearnim oružjem u bilo koje doba", i trudit će se u narednom razdoblju da svoje nuklearno naoružanje poboljšaju kvalitetom i kvantitetom.

Pjongjang je naime spreman odgvoriti SAD-u nuklearnim napadom, ukoliko se nastavi njihova "nemarna neprijateljska politika" prema njihovoj zemlji, potvrdio je informaciju North Atomic Energy Institute, prenosi KCNA agencija.

Sjeverna Koreja pokrenula je nuklearni reaktor u Yongbyon znanstvenom centru, smještenom 90 kilometara od glavnog grada.

"Svi nuklearni pogoni i reaktori su izbalansirani i stavljeni u normalan rad", potvrdila je Sjevernokorejska novinska agencija.

Prijetnje će ostati aktivne u slučaju da Washigton nastavi vojne vježbe s Južnom Korejom, a vlasti Pjongjanga su dodale da "imaju najnovije oružje koje svijet do sada nije vidio", prenosi Russia Today.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije