Poljski ministar:

Rusija predstavlja veću prijetnju od ISIL-a

Witold Waszczykowski
15.04.2016.
u 20:58

Rusija posjeduje potencijal da uništi druge zemlje i stoga predstavlja veću egzistencijalnu prijetnju nego skupine poput Islamske države, upozorio je poljski ministar vanjskih poslova Witold Waszczykowski na konferenciji o sigurnosti GLOBSEC koja se u slovačkom glavnom gradu održava do nedjelje.

"Postoje egzistencijalne i neegzistencijalne prijetnje. Ruske aktivnosti predstavljaju egzistencijalnu prijetnju jer mogu uništiti druge zemlje", kazao je šef poljske diplomacije i ponovio poziv za raspoređivanjem snaga NATO-a  na istočnom boku Saveza, izrazivši nadu da će se na summitu NATO-a u srpnju u Varšavi taj potez usvojiti.

"Očekujemo nazočnost vojnih snaga iz raznih zemalja NATO-a, da to bude simbol odlučnosti da će se istočni bok braniti. Možemo raspravljati o opsegu snaga", rekao je poljski ministar.

Među neegzistencijalne prijetnje je uvrstio teroriste i masovne migrantske valove.

"To su ozbiljne prijetnje, ali ne ugrožavaju opstojnost Europe", kazao je Waszczykowski.

Rusija opetovano ponavlja da bi raspoređivanje značajnijih snaga NATO-a u blizini njezinih granica predstavljalo kršenje sporazuma NATO-a i Rusije iz 1997.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije