Ostanite kod kuće

Potvrđena smrt napadača i civila, policajac teško ranjen: I vojska na ulicama traga za napadačima

Foto: Reuters
1/3
03.11.2020.
u 06:56

Policija je potvrdila kako je napadnuto šest različitih meta diljem središta grada.

U ponedjeljak navečer došlo je do terorističkog napada u blizini sinagoge u prvom distriktu Beča. Više napadača napalo je sinagogu, a mediji javljaju da su pucali i na restorane u neposrednoj blizini sinagoge te da je zabilježena i eksplozija.  

"To je bio teroristički napad. Ostanite kod kuće", rekao je ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer.

U bečku bolnicu primljeno je 15 žrtva napada, izjavio je Christoph Mierau. Najmanje sedmero je teško ozlijeđeno, piše Die Presse.

Ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer istaknuo je da su napadači teško naoružani i opasni.  

Dodao je kako je zahvalan što je policija 'eliminirala' jednog od njih. Zamolio je građane da izbjegava javna mjesta. Podsjetio je kako je u bijegu nekoliko napadača, zbog čega ne želi davati više detalja od tih. 

Šef bečke policije Gerhard Pürstl kazao je kako je ranjeni policajac teško ozlijeđen. Naveo je kako su prvu dojavu dobili u 20 sati.  

Generalni direktor za javnu sigurnost Franz Rug kazao je da na ulici se trenutno nalazi 150 pripadnika Cobre, te značajan broj drugih policijskih dužnosnika.  

- Naredba dana je osigurati nužnu sigurnosti - istaknuo je. 

Austrijsko ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da je jedan od od napadača mrtav, a drugi je prema nekim informacijama u bijegu dok neki mediji javljaju da je uhićen. Potvrdili su i da je ranjen policajac, međutim više od toga nisu željeli navesti.  

Policija je potvrdla da je oko 20 sati je došlo do više pucnjeva: "Sve je počelo na  Seitenstettengasse, nekoliko osoba je bio naoružano automatskim puškama, pucalo se na šest mjesta, jedna osoba je preminula, nekoliko je ozlijeđeno, među njima i jedan policajac, a jedan osumnjičeni je upucan i ubijen od strane policije.

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Harald Sörös izjavio je za medije da je civil ubijen u napadu, te je upucan jedan od napadača. Napadi su izvršeni na šest različitih lokacija diljem Beča, prenosi Der Standard.

Policija je priopćila da je u tijeku velika operacija i pozvala mještane da izbjegavaju to područje tijekom operacije.

Snimke objavljene sinoć na društvenim mrežama pokazuju kako se ljudi pokušavaju sakriti dok se u pozadini čuju pucnjevi.

Policija je također upozorila građane da se sklone s mjesta događaja, te da ne objavljuju fotografije pucnjave na društvenim mrežama.

Specijalne policijske jedinice provjeravaju brojne objekte i ulice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije