ISTRAŽIVANJE U NASTAJANJU

Prva zaraza novim koronavirusom mogla je nastati u južnom dijelu Kine, a ne u Wuhanu

18.04.2020.
u 08:49

Novi koronavirus prvi put je prešao na ljude na jugu Kine nekoliko mjeseci prije nego što se pojavio u Wuhanu, mogućnost je koju ne isključuje novo istraživanje znanstvenika s SSveučilišta Cambridge.

Novo istraživanje znanstvenika, koje još treba biti recenzirano, suprotstavlja se široko prihvaćenim teorijama o porijeklu pandemije, a omogućeno je uz pomoć izrađene mreže gena koronavirusa i praćenja mutacije tokom vremena, prenosi Russia Today.

Tim istraživača sa Cambridgea utvrdio je da je do prve infekcije Covida-19 moglo doći u rujnu u regiji južno od Wuhana. Sugeriraju kako je moguće da se virus zadržao kod životinje ili čovjeka prije nego što je mutirao u smrtonosniji oblik.

Genetičar Peter Forster smatra da je virus prije nekoliko mjeseci mogao mutirati u svoj konačni, učinkovit oblik, ali da se zadržao kod šišmiša ili druge životinje, ili čak kod čovjeka nekoliko mjeseci.

Nova otkrića mogla bi poništiti ideje kako je tačno i gdje nastao nulti pacijent zaražen Covidom-19. Prvobitne teorije pretpostavljale su da je nulti pacijent nastao na tržnici u Wuhanu.

Istraživanje sa Cambridgea dovela su u pitanje općeprihvaćenu teoriju, sugerirajući da Covid-19 možda potječe južno od središnjeg kineskog grada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?