Bijesna Melania Trump

Prva američka dama zaprijetila tužbom zbog plakata po Zagrebu

Petar Glebov/Pixsell
19.09.2017.
u 07:53

Lice Melanije Trump krasi brojne billboarde u Zagrebu, i to na nekoliko lokacija na kojima su osvanuli veliki plakati

Kampanja američkog instituta u Hrvatskoj prvoj se dami SAD-a nije baš svidjela, jer prema njezinom nalogu svi moraju biti uklonjeni, a na hrvatsku adresu mogla bi stići tužba.

Dok je u modi nepogrešiva - prva dama SAD-a s engleskim jezikom i nakon više od dva desetljeća u Americi u problemima. Svijet se još nije ni ohladio od Melanijinog baratanja engleskim - kada je posred Zagreba - osvanulo ovo!

'Zamislite koliko daleko možete dospjeti uz malo engleskog' uz fotografiju Melanije Trump. Provokativna je to reklama iza koje stoji američki institut, udruga za promicanje  engleskog jezika i američke kulture. Kako doznaje RTL, gospođa Trump poprilično negoduje, i osim što slijedi tužba - zatraženo je da se plakati - uklone - i to u sljedeća 24 sata. 

“Ta kompanija koja je radila tu marketing kampanju nije upoznata s hrvatskim propisima, zakon o obveznim odnosima i hrvatski kodeks o oglašavanju jasni su u tom pravcu da nitko, nitko ne smije upotrebljavati lice, fotografiju nekog pojedinca  u marketing svrhe ako nema suglasnost tog pojedinca.”, kazala je Nataša Pirc-Musar, odvjetnica Melanie Trump.

Lice Melanije Trump krasi brojne billboarde u Zagrebu, i to na nekoliko lokacija na kojima su osvanuli veliki plakati, a vijest o tome da je Melanija na zagrebačkim ulicama prenijeli su brojni svjetski mediji.

Dok su se do sada hvalili idejom - autori spornog plakata od danas bez komentara. No cilj su uspjeli postići: svi bruje o tome, ali kampanja je to koja hoda po rubu.

“Ona je pogodna za provokaciju, za privlačenje pozornosti, ali isto treba imati u vidu da poruka vrijeđa i omalovažava njezin imidž kojeg ona mukotrpno gradi u američkoj javnosti.”, izjavio je PR stručnjak Božo Skoko, javlja RTL.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?