Osnivaju vladu

Procurili dokumenti: 'ISIL nije organizacija, oni imaju državu'

ISIL
07.12.2015.
u 16:51

Dokument pokazuje kako ISIL planira i osnivanje tvornica za proizvodnju hrane i oružja te osnivanje vlade koja bi imala dio za obrazovanje, vanjske odnose..

Aymenn al-Tamim, akademski znanstvenik, pribavio je dokument koji pokazuje ono što se već dulje vrijeme zna, a to je da ISIL nije samo teroristička skupina nego zapravo država. Mediji su već ranije pisali o tome kako se u tzv. Islamskoj državi moraju plaćati porezi, kao vrijede posebni zakoni za "nevjernike", a nedavno su i prva djeca upisana u škole. 

Ovaj dokument pokazuje kako ISIL planira i osnivanje tvornica za proizvodnju hrane i oružja, kako planiraju djecu uključiti u rat, kako se osnivaju kampovi u kojima se treniraju borci, kako treba organizirati sektore svojevrsne vlade, koja bi imala dio za obrazovanje, prirodna dobra, industriju, vanjske odnose, odnose s javnošću i vojne kampove, piše Guardian.  Aymenn al-Tamim je dokument dobio od neimenovanog biznismena koji radi unutar ISIL-a, a analitičari smatraju da je on dokaz da ISIL nije samo teroristička grupa koju čine psihotični ubojice već da je ISIL dobro organizirana država.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?