VATROGASCI NA TERENU

Požar u zagrebačkoj OŠ Mato Lovrak. Jedan vatrogasac ozlijeđen. 'Bilo je jako puno dima'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
02.11.2020.
u 08:06

U zagrebačkoj Dubravi u "Klaki" vatra je rano jutros zahvatila krov Osnovne škole "Mato Lovrak". Vatrogasci su prvo vozilo na mjesto događaja poslali oko 4.30. 

Vatrogasci su nam potvrdili požar istaknuvši da je prva dojava bila da se radi o požaru smeća iza objekata.

– Kad smo došli utvrdili smo da se radi o požaru u objektu OŠ "Mate Lovraka" na 1. katu u prostoriji 15m2 koji je pogašen ali se i proširio i uvukao u (metalnu) međukonstrukciju krovišta cca 1000 m2 što se mora otvarati i istovremeno gasiti tako da ima još dima. Na terenu je 13 vozila (ima ih puno jer se zbog koronavirusa ne stišćemo po vozilima). Jedan vatrogasac je lakše ozlijeđen (uganuće zgloba). Požar je ugašen, slijedi dugotrajno i mukotrpno otvaranje krovišta. Uzrok i štetu će utvrditi policija – dodali su vatrogasci.

Stanovnici Klake, koje je jutros prije vremena probudio zvuk vatrogasnih sirena, na društvenim mrežama žale zbog škole za koju ih vežu mnoga sjećanja. - Ja sam u zgradi do škole, već dugo gase. Čak mi je i miris dima ušao u sobu. Bolje da ova godina prođe što prije jer nema što nismo doživjeli. Baš mi je žao, tu su mi kćeri završile školu, a i unuka mi ide u 4.r - kazala je jedna od stanovnica, a slično je dodala i druga: - Koja tuga. Djeca i ja smo išli u Lovrak. Ja sam prva generacija koja je išla u tu školu kad se tek izgradila.

- Ljudi su izašli na balkone da vide o čemu se radi. Užas. Inače se budimo za posao oko 6.30, ovo je bilo prije. Čuli smo sirene i kako otvaraju hidrante. Evo već su više od sat vremena na terenu. S balkona se sve vidjelo jer smo tu odmah do škole. Bilo je jako puno dima - rekao je Michel za 24sata,.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije