hollande:

Postoji rizik od izbijanja rata između Turske i Rusije

Francois Hollande
Foto: Reuters/PIXSELL
19.02.2016.
u 20:56

Francuski predsjednik Francois Hollande rekao je da sve veće sudjelovanje Ankare u sukobu u Siriji stvara rizik od izbijanja rata između Turske i Rusije.

"Turska je umiješana u Siriji i postoji rizik od rata. To je razlog sastanka Vijeća sigurnosti UN", izjavio je Hollande.

Vijeće sigurnosti UN-a održat će večeras sastanak na zahtjev Rusije radi razgovora o planovima Turske za kopnenu operaciju u Siriji.

Turska je pozvala na zajedničku kopnenu operaciju u Siriji sa svojim međunarodnim saveznicima i inzistira na tome da je to jedini način da se zaustavi petogodišnji sukob u toj zemlji.

Saudijska Arabija, koja uz Tursku podržava pobunjenike u borbi protiv regularnih sirijskih snaga, također je izrazila spremnost za učešće u međunarodnim snagama eventualno raspoređenim u toj zemlji.

Rusija je zatražila sastanak Vijeća sigurnosti UN kako bi bio izvršen pritisak na Tursku dao obustavi granatiranje kurdskih snaga na sjeveru Sirije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije