Odmazda

Pobunjenici napali rusko veleposlanstvo u Damasku

fafsa
13.10.2015.
u 13:47

Napad su izveli dok je ispred zgrade bilo nekoliko stotina al-Assadovih pristalica koji su se okupili kako bi izrazili zahvalnost Moskvi zbog vojne intervencije u Siriji

Sirijski pobunjenici su s dvije rakete u utorak ujutro pogodili rusku ambasadu u Damasku. Napad su izveli dok je ispred zgrade bilo nekoliko stotina Assadovih pristaša koji su se okupili kako bi izrazili zahvalnost Moskvi zbog intervencije u Siriji. Obje rakete pogodile su zgradu iz koje se uzdizao gusti crni dim. Zasad nema informacija o poginulima i ozlijeđenima. Ruska intervencija izazvala je bijes i pokreta Front al-Nusra, ogranka Al Qaide, čiji je čelnik pozvao pobunjenike da pojačaju napade na uporište alavitske manjine kojoj pripada Assad u znak odmazde zbog, kako je tvrdi, neselektivnog ubijanja muslimana sunita u ruskim napadima.Rusija svojom intervencijom pomaže savezniku Basharu al-Assadu i to, kako tvrdi, napadima na uporišta ISIL-a. No, zapad ih optužuje da napadaju i pobunjenike koji se bore protiv aktualnog predsjednika. 
Situaciju u Siriji dodatno će zakomplicirati i donacija SAD-a pobunjenicima na sjeveru zemlje. Padobranima su im uspjeli spustiti oko 50 tona municije. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?