strava u zagrebu

Pas od 70 kg ugrizao dječaka za lice, vlasnik ispričao što se dogodilo: 'Bio sam u totalnom šoku'

pas
Nel Pavletic/PIXSELL
05.09.2023.
u 17:37

Policija nam je potvrdila događaj te još uvijek utvrđuje okolnosti, a težina ozljeda djeteta nije poznata

Danas je nešto iza podneva došlo do incidenta u zagrebačkom Brestju kada je pas ugrizao dječaka. Iako su prvo očevici kazali kako je mješanac star godinu i pol preskočio ogradu i ugrizao dječačića za lice, vlasnik je za Jutarnji list ispričao što se dogodilo. 

- Totalno sam šokiran kad sam to vidio. Dječačić je moj susjed preko puta i posljednja dva tjedna se u mom dvorištu igra s mojim Rikijem. Riječ je o psu mješancu od 70-ak kilograma kojem je majka ptičar a otac nepoznate pasmine. Bio sam na dva metra od njih. A maleni je susjed, kao i svakoga dana, došao u moje dvorište igrati se sa psom. Pas je ležao opušteno na leđima i mahao repom, a dijete se u jednom trenutku na trbuh psa bacilo potrbuške. Valjda od boli koja ga je snašla Riki je reagirao instinktivno tako što je ugrizao dječaka za usnu i odgrizao dio. I nije dalje grizao jer to nije nasilan pas. Ja sam odmah reagirao i priskočio u pomoć, bilo je krvi, dječaka sam uzeo i tješio te zvao Hitnu koja je vrlo brzo došla - kazao je. 

- Imam kamere na kući pa je sreća sve i snimljeno te potkrepljuje ovo što govorim. Pas je dobroćudan, nimalo agresivan, voli djecu, ali vjerujem doista da je zbog boli reagirao tako nakon što je dijete na njega skočilo. Pa dječak ga je čak i jahao. Nadam se da će se moj mali susjed brzo oporaviti i doći kući bez ikakvih posljedica - dodao je, dok su on i pas trenutno pod kriminalističkom istragom. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?