TRAGEDIJA U SRBIJI

Obitelj stradalog pilota potresena: 'Pola sata prije leta me nazvao i rekao da izađem na terasu...'

Screenchout
25.09.2020.
u 19:18

- Čekala sam ga "kao ozeblo sunce", on je naš ponos i dika u svakom smislu - kazala je majka poginulog pilota Zvonka Vasiljevića

Pola sata prije leta Zvonko me nazvao i rekao mi da izađem na terasu jer će letjeti iznad naših kuća, ispričala je za Novosti potresena majka Zvonka Vasiljevića, jednog od poginulih pilota u nesreći koja se danas dogodila kod Malog Zvornika.

Podsjetimo, tijekom redovne letačke vježbe srušio se vojni zrakoplov Vojske Srbije MiG-21. Ubrzo nakon toga je stigla vijest o Zvonkovoj smrti, dok se za drugim pilotom koji se katapultirao tragalo satima, ali oko 14 sati i on je pronađen mrtav.

- Čekala sam ga "kao ozeblo sunce", on je naš ponos i dika u svakom smislu, i kao dijete, i kao čovjek, i kao pilot. Što se u međuvremenu dogodilo, ne znam - ispričala je majka 42-godišnjeg pilota iza kojega je ostalo dvoje djece. 

- Tko zna koliko puta mi je govorio da nikada, ni pod koju cijenu, ne bi ostavio nekoga u avionu, a da se on katapultira - kazao je Zvonkov otac Dragan. Drugi poginuli pilot Dejan Krsnik imao je 49. godina i otac je jednog djeteta.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?