Američki predsjednik priznao

Obama: Pogriješio sam, podcijenili smo ISIL

Barack Obama
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
28.09.2014.
u 23:14

Obama je ocijenio da se ISIL jako učvrstio na društvenim mrežama i da u Europi, Americi, Australiji i muslimanskim zemljama privlači nove pristalice

Američki predsjednik Barack Obama priznao je da su Sjedinjene Države podcijenile činjenicu da kaos u Siriji može iznjedriti opasne džihadističke skupine poput Islamske države.

Govoreći na kanalu CBS News predsjednik Obama je Siriju nazvao "Ground Zero za džihadiste diljem svijeta". "Čelnik naše obavještajne službe Jim Clapper je priznao da su podcijenili događaje u Siriji", rekao je Obama.

Odgovorio je i da je točno to da je Washington precijenio sposobnosti i volju iračke vojske da se bori protiv džihadista.
Obama je ocijenio da se ISIL jako učvrstio na društvenim mrežama i da u Europi, Americi, Australiji i muslimanskim zemljama privlači nove pristalice.

Dodao je da je dio rješenja tog problema vojni, koji obuhvaća zračne napade koje izvodi antidžihadistička koalicija SAD-a i njihovih saveznika, tijekom kojih bi se ISIL-u trebali oduzeti teritorij i sredstva.

Obama je dodao da bi Sirija i Irak trebali riješiti svoje političke krize. Irak je nakon odlaska američkih postrojbi podijeljen između sunitskog stanovništva i šijitske vlade, dok u Siriji od 2011. traje krvavi građanski rat.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?