Objavljeno izvješće

Novi dokumenti otkrivaju: Američka vojska prošle godine vidjela preko 500 NLO-a

NLO
13.01.2023.
u 20:50

Izvješće kaže da se susreti s NLO-ima, koje američka vlada naziva neidentificiranim zračnim fenomenom, nastavljaju događati u ograničenom ili osjetljivom zračnom prostoru, naglašavajući moguću zabrinutost za sigurnost i nacionalnu sigurnost

Objavljeno je novo izvješće američke vlade o viđenjima NLO-a o kojima su izvijestile američke trupe. Novi dokumenti otkrivaju da je prošle godine bilo stotine takvih novih slučajeva.

Nacionalni obavještajni ured SAD-a sada zna za 510 prijavljenih viđenja NLO-a, što je povećanje u odnosu na 144 prikupljena u prvoj procjeni iz 2021. godine, piše BBC.

Gotovo polovica novih viđenja smatrana su "neupadljivima" i pripisana su ljudskom podrijetlu, navodi se u izvješću. Međutim, više od stotinu susreta ostalo je nerazjašnjeno.

Destigmatizacijaa iskustava s NLO-ima

Izvješće kaže da se susreti s NLO-ima, koje američka vlada naziva neidentificiranim zračnim fenomenom, nastavljaju događati u ograničenom ili osjetljivom zračnom prostoru, naglašavajući moguću zabrinutost za sigurnost i nacionalnu sigurnost.

Od 366 novih izvješća, za 26 je utvrđeno da su bili dronovi, 163 su bili baloni, a šest zračnih objekata pripisano je smetnji. Izvješće je djelomično objavljeno kako bi pomoglo u "destigmatizaciji" iskustava s NLO-ima i poboljšalo sigurnost u zračnom prometu.

U izvješću stoji da bi ti susreti trebali pomoći u tome da se prepozna opasnost za sigurnost leta kao i potencijalna kontradiktorna aktivnost. Niti jedno izvješće nije povezano s bilo kakvom izvanzemaljskom aktivnošću, prenosi Index.hr.

Pentagon: Objekti nisu vanzemaljskog podrijetla

Izvješća ispituje All-domain Anomaly Resolution Office (AARO), ured u Pentagonu osnovan prošle godine za pregled incidenata s NLO-ima.

AARO će se usredotočiti na primanje i analizu incidenata s neidentificiranim pojavama i raditi s obavještajnim agencijama na daljnjoj procjeni tih incidenata, prema novom dokumentu s kojeg je skinuta oznaka tajnosti.

"Nismo vidjeli ništa što bi nas navelo da vjerujemo da je bilo koji od objekata koje smo vidjeli vanzemaljskog podrijetla", rekao je prošlog mjeseca Ronald Moultrie, podtajnik Pentagona za obranu, obavještajne poslove i sigurnost.

"Do danas nisam vidio ništa u tim dokumentima što bi sugeriralo da je došlo do vanzemaljske posjete, vanzemaljskog pada ili bilo čega sličnog", dodao je Moultrie.

Ali nastavljaju se napori da se utvrdi imaju li preostali NLO-i zemaljsko podrijetlo. "U nedostatku mogućnosti razrješenja što je nešto, pretpostavljamo da bi moglo biti neprijateljski. I zato to moramo shvatiti ozbiljno", rekao je, piše BBC.

Što je NLO?

NLO/UAP su objekti ili pojave koji se nakon pregleda stručnjaka i dalje ne mogu objasniti na konvencionalan način. To ne znači da se automatski radi o letjelicama izvanzemaljaca ili o nekim natprirodnim silama, nego da za sada nema znanstvenog objašnjenja za ta zbivanja.

Za NLO-e se često nakon nekog vremena pokaže da se radilo o prirodnim fenomenima, meteorološkim balonima i uređajima, stranim letjelicama i dronovima ili pak o malo boljoj fotomontaži.

Ključne riječi
NLO

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije