izgubio 22 kilograma

Navaljni prvi put u javnosti otkako štrajka glađu: "Izgledam kao jezivi kostur. U užasnom sam stanju"

30.04.2021.
u 21:42

Navaljnijevi odvjetnici kažu da je u štrajku glađu izgubio 22 kilograma, no da od borbe ne odustaje

Ruski oporbeni političar Aleksej Navaljni pojavio se u javnosti prvi put otkako je prošli tjedan okončao štrajk glađu. Na sudu u Moskvi održan je žalbeni postupak, u koji se Navaljni uključio putem videolinka iz zatvora.

Navaljnijevi odvjetnici kažu da je u štrajku glađu izgubio 22 kilograma, no da od borbe ne odustaje, prenosi Dnevnik.hr

U svojem prvom pojavljivanju otkako štrajka glađu Navaljni je obrijane glave i izgleda iscrpljeno.

"Želim vam reći, dragi sude, vaš je kralj gol", rekao je Navaljni na sudu putem videolinka.

"Potrošene su milijarde rubalja, a naša je zemlja i dalje u siromaštvu. Nije ni čudo da ekonomisti govore kako posljednjih nekoliko godina možemo nazvati izgubljenim desetljećem", dodao je Navaljni u svojem obraćanju i za takvo stanje okrivio aktualnog predsjednika Rusije Vladimira Putina.

"Gledam sebe, izgledam kao jezivi kostur. U užasnom sam stanju, a ako odustanem, bit će samo gore", dodao je Navaljni.

U svojoj izjavi rekao je da će ustrajati na zahtjevima za liječničkim pregledom liječnika koji nisu iz ruskog zatvorskog sustava kako bi mu se pomoglo s bolovima u rukama i nogama.

44-godišnji Aleksej Navaljni osuđen je na dvije i pol godine zatvora zbog kršenja uvjetne kazne. Navaljni, ali i Europski sud za ljudska prava stajališta su da je presuda politički motivirana.

Navaljni se nije javljao sudu jer je bio liječen u njemačkoj bolnici nakon trovanja novičokom.

 

Ključne riječi

Komentara 1

PP
ppp
13:13 01.05.2021.

Ja bi molio naučene novinare koji pišu ovakvu propagandu da iznesu dokaze o trovanju Novičokom i ako uopće znaju šta je to,opišu kako i na koji način osoba može da preživi trovanje Novičokom! Dokaze o političkoj motivaciji i dokaze o umješanosti ruske vlade u populistički projekt Trovanje nebitnog osrednjeg wannabee oporbenog političara bojnim otrovom u svrhu eliminiranja prijetnje "postojećem sistemu"! Ponavljanje laži ne mjenja istinu! Predočite dokaze moli bih pa izbrišite komentar! Unaprijed se zahvaljujem i ne zamjeram na ne poduzetim radnjama

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije