Luksuz u zatvoru

Narko boss ćeliju pretvorio u luksuzni apartman

Luksuz u zatvoru
30.07.2016.
u 10:54

Paragvajske vlasti su se nemalo iznenadile kada su tijekom racije u ćeliji brazilskog narko bossa otkrile da je čovjek dio zatvora pretvorio u luksuzni trosobni apartman s knjižnicom, kuhinjom i sobom za sastanke.

Jarvis Chimenes Pavao, jedan od najopasnijih južnoameričkih kraljeva droge, u Paragvaju služi osmogodišnju kaznu zbog pranja novca. Trebao bi biti oslobođen iduće godine, ali gotovo sigurno će mu slijediti izručenje Brazilu, gdje je tražen zbog prekršaja povezanih s drogom, prenosi Index.hr

Paragvajske vlasti navode da je otkriven plan za bijeg prema kojem je Pavao plastičnim eksplozivom namjeravao probiti rupu u zatvorskom zidu i nestati u nepoznatom smjeru. Zbog luksuza u kojem je uživao plan očito nije proveo na vrijeme.

VIP ćelija, kako su je zvali ostali zatvorenici, bila je potpuno klimatizirana, sa skupocjenim oblogama na zidovima i velikom kolekcijom DVD-a koje je Brazilac gledao na golemom plazma TV-u. 
Pavao je naročito uživao u TV seriji "Pablo Escobar", a kolumbijski kralj droge mu je navodno bio veliki uzor.

Čistka u pravosuđu

Racija, provedena u utorak navečer, već je uzdrmala temelje paragvajskog pravosuđa.

Pavao odvjetnik je priznao kako je njegov klijent do rijetko viđenog luksuza došao pomoću mita. Navodno je plaćao šest ili sedam službenika u Ministarstvu pravosuđa, i jednak broj ljudi u zatvorskoj upravi.

Paragvajski ministar pravosuđa je izletio iz vlade gotovo odmah nakon otkrivanja skandala, a njegov nasljednik se zakleo da će provesti temeljitu čistku u čitavom sustavu.    

Tri i pol tisuće zatvorenika koji su s Pavaom služili kaznu već žale za njegovim odlaskom. Brazilac je velikodušno plaćao troškove održavanja zatvorskog nogometnog igrališta i kapelice, a zatvorenici su zarađivali služeći mu kao tjelohranitelji.

"Ne znam što će sad biti s nama", požalio se anonimni zatvorenik. "Bio je najvoljeniji čovjek u zatvoru."

Nije baš bio svetac

"Nikada nije ni tvrdio da je svetac", objašnjava Pavaov odvjetnik. "Ali služio je svoju kaznu i drugima pomagao novcem koji su zarađivale njegove legalne tvrtke.

Pavao je, tvrdi odvjetnik, osim kapelice i nogometnog igrališta novac davao i za smještaj upravitelje zatvora, obnovu zatvorske knjižnice i plaće kuharima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije