Prevozio nogometaše

Na Andima pronađen avion koji se srušio prije 54 godine

avion
09.02.2015.
u 13:27

Čileanski planinari kazali su kako su pronašli olupinu aviona koji se srušio na Andima prije 54 godine. U padu aviona poginule su 24 osobe, od kojih je osam članova nogometnog kluba Green Cross.

Grupa planinara pronašla je olupinu na 3.200 metara visine i na udaljenosti od oko 360 kilometara južno od Santiaga. Član ekspedicije Leonardo Albornoz kazao je za čileanski Channel 7 kako točnu lokaciju kriju da bi spriječili pljačku. Nestanak zrakoplova Douglas DC-3, u kojem su bili prvotimci čileanskog tima Green Cross 3. travnja 1961. godine, bio je jedna od najvećih neriješenih misterija u ovoj južnoameričkoj zemlji i koja je zapanjila sportski svijet. Klub je igrao meč Copa de Chilea u Osornu i igrači su se vraćali u Santiago. Tim i osoblje kluba bili su raspoređeni u dva aviona. Jedan je sletio na aerodrom u čileanskom glavnom gradu, dok drugi nikada nije pronađen. Spasioci su tjednima tražili nestali avion i napravili su simboličan pokop nestalim igračima, kome je prisustvovalo mnoštvo ljudi iz Chilea. "Bio je to srceparajući momenat. Mogli ste osjetiti energiju mjesta i kako zrakoplov diše", rekao je Albornoz nakon otkrića. Planinari su rekli da su pronašli veći dio olupine, a u njoj su vidljivi ostaci skeleta. Lokacija olupine nije na mjestu koje se navodi u službenim izvješćima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije