DVOMINUTNI NASTUP

Melania Trump održala svoj prvi ovogodišnji govor, no nisu baš svi oduševljeni

Profimedia
27.02.2018.
u 13:23

U svom prvom ovogodišnjem javnom nastupu supruga američkog predsjednika Donalda Trumpa, Melania Trump dotakla se i stravičnog zločina koji se dogodio u školi na Floridi te uputila snažnu poruku podrške preživjelima poručivši da zaslužuju da se čuje i njihov glas, piše Tportal.hr. 

Za razliku od svog supruga Donalda Trumpa koji u javnim nastupima gotovo uvijek skandalozno napada i vrijeđa većinu oko sebe, Melania Trump u svom prvom ovogodišnjem dvominutnom govoru dotakla se stravičnog zločina i poručila da se glas mlađih generacija treba čuti. 

Prva dama Amerike pojavila se pred okupljenim gostima i pripadnicima sedme sile u Bijeloj kući te stala na postolje započevši svoj dvominutni govor.

'Prije nego počnem voljela bih da svi odvojimo trenutak i razmislimo o strahovitoj pucnjavi na Floridi. Naše misli i molitve upućene su ovoga trenutka prema svima koji su stradali i na koje je utjecao ovaj zločin. Kao roditelj ne mogu ni zamisliti kakvu vrstu tuge i tragedije ti ljudi proživljavaju', govorila je 47-godišnjakinja.

Dodala je i kao je ponosna na mlađe generacije koje su potaknute ovim zločinom odlučile progovoriti i osuditi takve činove.

'Ugodno sam iznenađena svom djecom koja su hrabro istupila i kazala koji su problemi kako bi potaknuli neke promjene u zemlji. Oni su budućnost i zaslužuju da ih se čuje. Mi odrasli moramo preuzeti odgovornost i pomoći našoj djeci da prikažu s kojim se problemima danas susreću. To znači poticanje pozitivnih navika društvenim mrežama i tehnologijom koja nam je na raspolaganju', kazala je prva dama.

No, mnogi su njezin govor nazvali licemjernim i ciničnom. Podsjetimo, Melania je nasilje koje se širi putem interneta osudila još u studenom 2016. Istaknula je tada kako bi borba protiv internetskog zlostavljanja trebala biti jedan od prioriteta ako njezin suprug bude izabran za predsjednika. No, s njom se očito ne slaže i sam Trump koji istovremeno na Twitteru konstatntno vrijeđa svoje kritičare i uznemiruje javnost nepromišljenim porukama, zbog čega ga mnogi nazivaju najvećim cyberbullyjem današnjice.

Tako je ranije ovog mjeseca slavnu Oprah Winfrey nazvao vrlo nesigurnom osobom,  a ne meti mu se nekoliko puta našla i novinarka MSCNBC-a Mika Brzezinski koju je nazvao 'glupom k'o stup'  optuživši je pritom i za plastične operacije. O njegovom učestalim viralnim sukobim s mnogim utjecajnim osobama koje ga ne podupiru ne treba previše ni pisati.

Za negovim primjerom poveo se i sin Donald Trump Jr. Prošlog je petka Lauren Hogg, 14-godišnjakinja koja je preživjela napad u srednjoj školi Marjory Stoneman Douglas na Floridi, preko Twittera apelirala na prvu damu da zaustavi posinka Donalda Trumpa Jr.-a koji preko društvenih mreža maltretira njezinu obitelj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?