Britanska premijerka

May naglašava svoj ugled 'prokleto teške žene' u dijalogu s EU-om

02.05.2017.
u 21:53

Britanska premijerka Theresa May zaigrala je u utorak na svoj ugled da je "prokleto teška žena" u reakciji na izvještaje o prošlotjednoj svadljivoj večeri s predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom. 

Juncker je navodno nakon susreta u Downing Streetu rekao kako je "deset puta skeptičniji nego što je bio ranije" oko mogućnosti postizanja dogovora o uvjetima izlaska iz Europske unije i novom trgovinskom odnosu s Velikom Britanijom. 

May, koja je preuzela britanske konzervativce nakon ostavke bivšeg premijera Davida Camerona poslije prošlogodišnjeg referenduma o britanskoj sudbini u EU, poziva birače da ju podrže na prijevremenim parlamentarnim izborima 8. lipnja kako bi ojačali njezinu poziciju u nadolazećim pregovorima s Bruxellesom.

"Tijekom kampanje za vodstvo Konzervativne stranke jedan od kolega me opisao kao prokleto tešku ženu. Tada sam rekla da će iduća osoba koja će to saznati biti Jean-Claude Juncker", otkrila je britanska čelnica. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije