PRONAĐENE VREĆE

Maddie je nestala prije 16 godina: Što se dogodilo tog kobnog dana 2007. u portugalskom ljetovalištu?

Madeleine McCann
Foto: PA/PRESS ASSOCIATION
1/5
24.05.2023.
u 07:38

BBC javlja da su uočene vrećice s dokazima koje je policija skupljala tijekom pretrage jezera

U Portugalu je u tijeku potraga, a lokalna policija, uz pomoć njemačkih i britanskih kolega, traži Madeleine McCann koja je nestala iz svog kreveta u Praia da Luz 2007.godine. Sada, 16 godina kasnije, dužnosnici pretražuju branu Arade u regiji Algarve, oko 50 kilometara od vikendice u kojoj je posljednji put viđena. Associated Press javlja da su portugalski detektivi u ponedjeljak izdali priopćenje u kojem se navodi da je potraga nastavljena na zahtjev njemačkih vlasti. Istražitelji u ovoj fazi ne otkrivaju detalje o tome što ih je navelo na pretragu ili što traže.

Međutim, BBC javlja da su uočene vrećice s dokazima koje je policija skupljala tijekom pretrage jezera. Mjesto pretrage bilo je ograđeno pa nije jasno što se točno nalazilo u tim torbama. Izvještavaju kako je njemački državni tužitelj Hans Christian Wolters rekao njemačkom NDR-u da "imaju razloga vjerovati" da bi se dokazi mogli pronaći u području brane.

Nova aktivnost na slučaju uslijedila je nakon identifikacije 45-godišnjeg njemačkog državljanina, Christiana Bruecknera, kao glavnog osumnjičenika u slučaju McCann. Tužitelji su Christiana Bruecknera (45) proglasili službenim osumnjičenikom 2022. godine.

Brueckner, koji se trenutačno nalazi u njemačkom zatvoru zbog silovanja žene u Portugalu 2005., nikad nije optužen za Madeleinein nestanak i nijekao je bilo kakvu umiješanost. Unatoč tome, Wolters ga tretira kao glavnog osumnjičenika u slučaju McCann. Brueckner, njemački državljanin, živio je blizu odmarališta Praia da Luz kada je obitelj McCann bila na odmoru. Na tom je području boravio od 2000. do 2017. godine.

Jasno je da policijske snage koje istražuju ovaj slučaj - u Britaniji, Portugalu i sada Njemačkoj - još uvijek pokušavaju shvatiti što se dogodilo te večeri u portugalskom ljetovalištu 3. svibnja 2007.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?