italija

Kazne turistima koji ručnicima rezerviraju mjesto na plaži

plaže
09.08.2016.
u 10:13

Ručnici ostavljeni da čuvaju mjesto svojim vlasnicima čest su prizor u mnogim ljetovalištima, uključujući Hrvatsku, no Italija je toj navici, koju mnogi smatraju bezobrazlukom, odlučila stati na kraj.

Tamošnje su vlasti turistima koji na takav način rezerviraju svoje mjesto na plaži odlučile diljem svojih obala naplaćivati kaznu od 200 eura. Dio je to projekta 'Sigurno more' koji se provodi od Toskane do Sardinije i koji pokušava doskočiti turistima koji ostavljaju ručnike na najboljim pozicijama na plaži.

Ove je subote tako u Livornu zaplijenjeno 37 raznih ležaljki, ručnika i suncobrana, piše talijanska La Repubblica.

Talijanski list običaj ostavljanja ručnika naziva starom i vrlo ukorijenjenom navikom koja je započela s dolaskom prvog vala turista nakon Drugog svjetskog rata. No, ta bi navika uskoro mogla postati vrlo skupa jer su talijanske vlasti odlučne rezerviranju mjesta na plažama stati na kraj.

Toskanski grad Cecina tako je ostavljanje stvari na plaži prije 8:30, kad se plaža službeno otvara za kupače, proglasio kaznenim djelom. Rat ostavljenim plažnim rekvizitima proglasili su i Abruzzo, Cosenza i Salerno.

Vlasti su se također uhvatile u koštac i s onima koji bi na mjesta koja bi trebala biti besplatna i dostupna svima, postavljali svoje ležaljke i onda ih naplaćivali turistima.

Inače, ovo nije prvi put da su se talijanske vlasti bacile u ovakvu akciju. Prije nekoliko godina vlasti u Liguriji kaznile su šest turista s oko 1.000 eura jer su svoje ručnike stavili na plažu prije 6 ujutro. Prekršitelji su bili stariji od 60 godina.

U jednom drugom slučaju uhićen je jedan prekršitelj koji je ručnike čak zakopavao u pijesak kako bi rezervirao mjesta na plaži, prenosi Jutarnji list. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije