Izrael imao pomoć SAD-a: 'Oborili smo više od 80 dronova i najmanje 6 raketa'

napad irana na izrael
Reuters
15.04.2024.
u 07:07

Napad s više od 300 projektila i bespilotnih letjelica, većinom lansiranih iz Irana, izazvao je samo skromnu štetu jer je većinu oborio izraelski obrambeni sustav protuzračne obrane

Američke snage, potpomognute razaračima europskog zapovjedništva američke vojske, uništile su u subotu i nedjelju više od 80 dronova i najmanje šest balističkih projektila usmjerenih na Izrael iz Irana i Jemena, priopćilo je u ponedjeljak Središnje zapovjedništvo SAD-a (CENTCOM).

Iran je u subotu navečer pokrenuo napad na izraelski teritorij bespilotnim letjelicama i projektilima u znak odmazde za izraelski napad na iranski konzulat u Siriji 1. travnja u kojem su ubijeni najviši zapovjednici Revolucionarne garde.

Napad s više od 300 projektila i bespilotnih letjelica, većinom lansiranih iz Irana, izazvao je samo skromnu štetu jer je većinu oborio izraelski obrambeni sustav protuzračne obrane uz pomoć Sjedinjenih Država, Britanije, Francuske i Jordana.

 

"CENTCOM i dalje podržava obranu Izraela protiv ovih opasnih akcija Irana. Nastavit ćemo raditi sa svim našim regionalnim partnerima na povećanju regionalne sigurnosti", rekla je američka vojska.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije