Marija Bistrica

Izgorila zgrada u svetištu: Vatra progutala sve osim Gospinog kipa i križa

Foto: 24sata.hr
1/3
13.10.2020.
u 13:11

Podsjećamo, u velikom požaru koji je buknuo oko 3 ujutro u utorak u Svetištu u Mariji Bistrici izgorjela je dvorana za mlade.

Zgarište zgrade u svetištu Marija Bistrica. Nije puno toga ostalo. Vatra je u noći na utorak progutala gotovo cijeli objekt. Na polici je ostao plastični kip Gospe. U istoj prostoriji koja je izgorjela bio je drveni križ, piše 24sata.hr. 

Samo su te dvije stvari ostale u požaru koji je progutao zgradu. Drvo i plastika.

Gorjelo i prije 140 godina, sve osim kipa

Podsjećamo, u velikom požaru koji je buknuo oko 3 ujutro u utorak u Svetištu u Mariji Bistrici izgorjela je dvorana za mlade. 

Vatrogasci ZJVP Zabok i ZJVP uspostava Marija Bistrica, DVD Marija Bistrica, DVD Tugonica – Podgrađe, DVD Laz i DVD Bedekovčina gasili su požar skoro šest sati. Srećom, nitko nije u požaru ozlijeđen.

- Bilo je rano ujutro, čula sam krckanje i pomislila da bageri nešto ruju, ali kada sam izašla van, vidjela sam požar. Vatra je brzo zahvatila cijeli objekt - rekla je za 24sata žena koja je sve vidjela.

Dvorana u kojoj su često bili smješteni hodočasnici izgorjela je skoro do temelja. Ipak, vatrogasci su uspjeli spasiti novi dio zgrade. Mještani kažu da se ne sjećaju ovakvog požara.

Svetište je gorjelo i prije 140 godina. 

Tada je izgorio dio crkve, ali je kip Majke Božje Bistričke ostao netaknut. 

Ključne riječi

Komentara 1

HA
Habuhabuhabu
13:42 13.10.2020.

I u Bosni kad izgori dzamija ostane netaknut Kuran.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije