ispričavala se na sudu

Influencerica izgladnjivala djecu. "Živjeli su u koncentracijskom logoru"

21.02.2024.
u 09:24

"Djeci su redovito uskraćivani hrana, voda, nisu smjeli spavati na krevetima te su im zabranjeni svi oblici zabave", rekao je g. Clarke.

Majka iz Utaha u SAD-u koja je na YouTubeu dijelila roditeljske savjete o strogom odgoju osuđena je na četiri godine zatvora zbog zlostavljanja djeteta, piše BBC.

Ruby Franke (42) u suzama se ispričavala na sudu. Ranije je priznala krivnju za izgladnjivanje i zlostavljanje vlastite djece. Dobila je najmanje četiri godine zatvora, a Franke će imati 30 dana za žalbu na odluku.

Na sudu je tužitelj savezne države Utah Eric Clarke rekao da je dvoje djece, u dobi od devet i 11 godina u to vrijeme, živjelo u "okruženju nalik koncentracijskom logoru" te je majku nazvao prijetnjom zajednici, prenosi Index.hr

"Djeci su redovito uskraćivani hrana, voda, nisu smjeli spavati na krevetima te su im zabranjeni svi oblici zabave", rekao je g. Clarke.

Franke se na sudu branila svojom neuračunljivošću.

"Naveli su me da vjerujem da je ovaj svijet zlo mjesto, prepun policajaca koji kontroliraju, bolnica koje ozljeđuju, vladinih agencija koje ispiru mozak, crkvenih vođa koji lažu, muževa koji nas odbijaju zaštititi i djece koja trebaju zlostavljanje", rekla je. 

Frank je zajedno sa svojom poslovnom partnericom uhićena u kolovozu 2023. nakon što je njezin pothranjeni 12-godišnji sin iskočio kroz prozor kuće. Policija je rekla da je dijete potom otrčalo do susjedove kuće i tražilo hranu i vodu. Imao je ozljede od vezivanja užetom.

Uhićenja su tako označila kraj njezine kontroverzne YouTube karijere. Franke je prikupila više od dva milijuna pretplatnika na svojem kanalu koji je pokrenula 2015. godine, a na kojem je dijelila savjete o strogom odgoju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije