ČELNICI Francuske, Njemačke i Rusije

Hollande, Merkel i Putin telefonski razgovarali o mogućem summitu o Ukrajini

Hollande, Merkel i Putin
FAH
12.10.2016.
u 21:30

ČELNICI Francuske, Njemačke i Rusije u srijedu su telefonom razgovarali o tome što je potrebno napraviti kako bi se zajamčilo će se summit o ukrajinskoj krizi uskoro održati, stoji u priopćenju francuskog predsjedništva. 

U njemu se navodi da su se francuski predsjednik Francois Hollande, njemačka kancelarka Angela Merkel i ruski predsjednik Vladimir Putin složili da bi "taj sastanak morao biti konstruktivan i koristan te da bi u perspektivi trebao dovesti do okončanja krize u Ukrajini".

Dužnosnici su rekli da bi se sastanak triju čelnika s ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom trebao održati 19. listopada u Berlinu ako bude napretka u primjeni mirovnoga plana iz Minska. 

Merkel i Hollande bi s Porošenkom trebali razgovarati u četvrtak, a diplomati svih strana trebali bi se sastati u Minsku u četvrtak i petak, izvijestilo je francusko predsjedništvo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?