potvrđena zatvorska kazna

Gruevski osuđen zbog nezakonite kupovine Mercedesa

19.10.2018.
u 17:57

Bivšem makedonskom premijeru i čelniku VMRO-DPMNE-a Nikola Gruevskom potvrđena je zatvorska kazna od dvije godine zatvora. On je osuđen zbog nezakonitosti u nabavci blindiranog vozila marke „Mercedes“ kupljenog 2012. godine i plaćenog skoro 600.000 eura.

Istovremeno, bivšem pomoćniku ministra unutarnjih poslova Gojku Popovskom je Apelacioni sud uvažio žalbu i zatvorsku kaznu smanjio sa 6,5 na 4,5 godine, prenijeli su srbijanski mediji.

Odluka više sudske instance u oba slučaja dostavljena je sudiji za izvršenje kaznenih sankcija koji bi u roku od 8 do 13 dana trebao odlučiti o datumu kada Gruevski i Popovski treba da se jave na izdržavanje kazne.

Prema optužnici, bivši makedonski premijer je 2012. godine uz pomoć tadašnje ministrice unutarnjih poslova Gordane Jankulovske nabavio luksuzni Mercedes S600 vrijedan 600.000 eura.

O nabavci automobila saznalo se tri godine kasnije, kada je tadašnji šef oporbe, a današnji premijer Zoran Zaev objavio prisluškivani razgovor Gruevskog i Jankulovske, u kojem bivši premijer od ministrice traži da Ministarstvo unutarnjih poslova kupi automobil koji bi on koristio, a da javnost o tome ne bude obaviještena.

Na šest godina zatvora u ovom slučaju osuđena je i bivša ministrica unutarnjih poslova Gordana Jankuloska, ali ta sudska odluka još nije postala pravosnažna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?