ŠOKIRAN DIJAGNOZOM

Glumac iz serije "Prison Break" Wentworth Miller otkrio da pati od autizma

09.08.2021.
u 12:42

Glumac iz serije "Prison Break" Wentworth Miller otkrio je da pati od autizma, koji mu je dijagnosticiran u odrasloj dobi.

Naveo je kako je bio šokiran dijagnozom, iako je i sam ranije nagađao da bi mogao imati spomenuti poremećaj.

"Ove jeseni navršava se godina otkako mi je dijagnosticiran autizam. Prethodila je samodijagnoza. Nakon nje je uslijedila i službena dijagnoza. Bio je to dug proces. Ja sam čovjek u srednjim godinama, a ne petogodišnjak", napisao je.

Naglasio je kako jednostavno želi podijeliti ovu vijest, a ne postati "bučan i loše informisan glas u zajednici ljudi koji pate od autizma".

"Ne znam dovoljno o autizmu, a mnogo toga treba znati. Trenutno pokušavam poboljšati svoje razumijevanje. Propitujem pet decenija proživljenog iskustva kroz novi objektiv...", naveo je.

Wentworth je, između ostalog, spomenuo kako je u prošlosti mnogo osoba govorilo u ime autističnih osoba i kako ne želi nanijeti dodatnu štetu. Samo želi "podići ruku i reći da je tu i da je bio tu čak i kada nije znao dijagnozu".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?