JAKO SKUPA FRIZURA:

Frizer francuskog predsjednika ima ministarsku plaću!

Hollande
13.07.2016.
u 16:35

Frizer koji brine o frizuri francuskog predsjednika Francoisa Hollandea od njegova izbora 2012. mjesečno zarađuje blizu 10.000 eura, piše satirički tjednik Le Canard enchaine od srijede, a prenose i ostali francuski mediji.

Ugovor o radu Oliviera B., “osobnog frizera šefa države”, potpisala je 16. svibnja 2012. tadašnja direktorica ureda u Elizejskoj palači Sylvie Hubac, ističu te novine. U dokumentu se navodi da je Olivier B. “angažiran za trajanja predsjedničkog mandata”, piše Le Canard po kojem je njegov “petogodišnji ugovor vrijedan bruto 593.700 eura”, ili 9895 eura mjesečno.

Oliver B. prati Hollande na većini putovanja

Tjednik navodi da Olivier B. mora biti u potpunosti na raspolaganju i pratiti Francoisa Hollandea na većini putovanja. Po Le Canardu, članak 5. njegova ugovora o radu nameće predsjedničkom frizeru da “tijekom i nakon isteka ugovora najstrože čuva tajnu o poslovima koje je obavljao ili informacijama koje je saznao”.

Uskoro se na Twitteru pojavio i hashtag #Coiffeurgate koji se bavi tom temom. Neki tviteraši su sugerirali da bi neki od kandidata za predsjednika na sljedećim izborima, poput republikanca Alaina Juppea, bili odličan izbor jer bi poreznim obveznicima uštedjeli velike novce budući da su – ćelavi.

Le Foll: ‘Da, predsjednikov frizer ima plaću 9.895 eura, ali svi mi imamo frizera’

“Jasno mi je vaše pitanje i jasno mi je da je ono osuđujuće. Da, predsjednikov frizer ima plaću 9.895 eura”, potvrdio je informaciju glasnogovornik francuske Vlade Stephane Le Foll i doao: “Ali svatko od nas uređuje kosu i ima svoga frizera, nije li tako?”

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?